Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Com afecta el coronavirus al transport, gimnasos i biblioteques de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La declaració de pandèmia per part de l'OMS i la perillosa escalada d'afectats i morts a causa del coronavirus al nostre país, ha portat a prendre mesures radicals als ajuntaments. "Cal abaixar el ritme de l'activitat de la ciutat i fer només l'imprescindible per a la vida quotidiana", expressava ahir l'alcaldessa Ada Colau en una declaració oficial on es comunicaven les últimes decisions per evitar un augment dels contagiats. Per part de la Generalitat ja es va exigir la cancel·lació de totes aquelles activitats d'oci, culturals i religioses que representin concentracions superiors a 1.000 persones. L'allau de cancel·lacions va ser automàtica i les recollim i actualitzem minut a minut en aquest enllaç.

A continuació et resumim quins són els equipaments municipals o privats que es veuran afectats per les mesures preventives de la crisi del coronavirus. 

Què tanca 15 dies (o més)?

Casals de la gent gran: a la ciutat n'hi ha un total de 58 i tots ells quedaran tancats. Una decisió radical però necessària comptant que el públic que s'hi concentra es considera col·lectiu de risc.

Centres cívics, biblioteques, escoles de música, casals d'infants, ludoteques...: es tancaran tots els centres que son de propietat municipal per evitar la propagació del virus.

Guarderies i escoles: tancament de tots els centres educatius que depenguin de l'ajuntament durant 15 dies

Gimnasos: tancats durant 15 dies amb la possibilitat de que s'allargui l'estat d'excepcionalitat.

Teatres municipals: els que estan oberts limitaran l'accés a un terç de l'aforament; alguns han tancat i suspenen les funcions temporalment.

Participació ciutadana: se suspenen totes les activitats relacionades amb els diferents òrgans de participació municipals com els consells de barris, casals, audiències públiques...

Transport públic: fins a nou avís no hi ha cap afectació en el transport de la ciutat (TMB) però si que han assegurat que augmentaran les mesures d'higiene i freqüència en els transports per evitar aglomeracions.

Centres comercials: els espais comercials es mantindran tancats fins a nou avís i només quedaran exempts d'aquesta mesura aquells serveis bàsics com supermercats

Locals d'oci i discoteques: des del Govern s'obliga el tancament immediat d'aquests espais i, per tant, endureix la mesura de permetre un terç de l'aforment

Mínims desplaçaments 

El Govern, tot i que no descarta cap altre escenari més restrictiu, no aplicarà ara per ara aquestes mesures per a bars, restaurants i altres negocis. Buch també ha demanat a la població que limiti desplaçaments arreu del territori i ha recomanat l'ajornament de trobades, manifestacions o reunions que puguin provocar aglomeracions de persones fora de l'entorn familiars. 

Quan entren en vigor aquestes mesures?

Centres cívics, des del dijous 12 de març, i fins a nou avís. La resta d'equipaments durant 15 dies amb possibilitat d'allargar-se.

NO T'HO PERDIS: Últimes cancel·lacions pel coronavirus a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat