Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Autobus Avanza, Castelldefels
Foto: ACN

Comença una vaga d'autobusos entre Barcelona i el Baix Llobregat

El comité d'empresa d'Avanza ha decretat cinc dies d'aturades aquest desembre, inclosa la nit de Nadal

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Aquest desembre comença amb un mal de cap per als usuaris del servei de bus que connecta Castelldefels, Gavà, Viladecans i Barcelona. El comitè de l'empresa concessionària, Avanza, ha decretat cinc jornades d'aturades parcials per forçar el desbloqueig de les negociacions del conveni laboral. En aquestes cinc dates, els serveis de bus diürn i nocturn oferiran només els serveis mínims establerts pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Quins dies hi ha vaga d'autobusos?

Seran les del 12, 15, 17, 19 i 24 de desembre, cosa que vol dir que també hi haurà aturades la nit de Nadal. 

Quins són els horaris i les freqüències dels serveis mínims?

Els dies 12, 15 i 19 de desembre de 6 a 9 h i de 16 a 19 h es fixa la circulació al 40% del servei, mentre que de 2 a 5 h es fixa la circulació al 20%. Pels dies 17 i 24 de desembre, de 2 a 5 h, de 10 a 13 h i de 19 a 22 h, s'oferirà el 33% del servei. Això no afectarà la línia L88, que com que no té alternatives, circularà al 100 %.

Pel que fa a la resta de la jornada, el comitè d'empresa ha anunciat que "el servei serà ofert amb normalitat, però es preveu que pugui haver-hi alguna afectació derivada d’aquest fet".

Per què es fa la vaga d'autobusos?

En un comunicat, el sindicat CCOO apunta que els 630 treballadors de l'empresa tenen congelades les seves condicions laborals des de l’any 2019 i que l’actual concessionària, igual que l’anterior, "no té intenció de desbloquejar la situació". Reclamen una millora d'aquestes condicions i un increment salarial de l'1,5 %.

NO T'HO PERDIS: Nadal 2022 a Barcelona: la guia completa 

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat