Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Crida a la vaga cultural: 48 hores d'apagada a Internet

Sindicats i associacions reivindiquen la necessitat de mesures urgents

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Sindicats de Música i altres entitats culturals com la Unió d'Actors i Actrius d'Espanya han fet una crida a una vaga cultural a Internet de 48 hores, prevista per als dies 10 i 11 d'abril i sota els hashtags #ApagónCultural #CulturaEnHuelga.

La convocatòria, d'àmbit estatal, ha estat propiciada per unes declaracions del ministre de Cultura i Esport José Manuel Rodríguez Uribes, el passat dimarts, on exposava que "aquesta no és una crisi de la cultura", unes paraules per les quals l'Acadèmia de la Música Catalana ja va demanar la dimissió del ministre i que han precipitat la reacció del món cultural.

Segons Sindicats de Música, tres setmanes sense activitat a l'exterior "han demostrat que la cultura té un paper essencial en el dia a dia de les persones, però també han suposat la pitjor crisi del sector en anys, un sector que avui s'enfronta a mesos de desemparament i pobresa".  

La vaga vol mobilitzar els treballadors i treballadores de tot el sector "perquè es tanquin tots els canals culturals online" per tal de "posar-se en valor i reivindicar la necessitat de reconèixer les mesures urgents que tots els agents del sector hem proposat al govern per combatre aquesta crisi".  

NO T'HO PERDIS: Iniciatives solidàries a Barcelona per afrontar la crisi actual

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat