Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Crida als barcelonins perquè acullin refugiats a casa

L’Ajuntament vol incrementar les llars particulars que ofereixen acollida a refugiats davant la previsió d’un augment de sol·licituds

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona fa una crida perquè els barcelonins ofereixin pisos i habitacions buits per acollir refugiats. Davant la previsió que hi hagi un augment de sol·licituds de refugi i d’oferiments per part de voluntaris, el consistori intensificarà la coordinació amb les entitats que treballen en l’acollida de refugiats a la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu que hi hagi més llars per acollir persones refugiades. 

Actualment, més de cinquanta llars de Barcelona acullen immigrants o refugiats de 23 països diferents a través de quatre entitats: Refugees Welcome, BCN Actua, Migrastudium i Punt de Referència. Aquestes entitats donen suport a les persones migrades i també acompanyen les famílies que volen acollir a casa seva, perquè el procés tant d’integració de la persona acollida com de recepció de la família sigui exitós. A partir del gener de 2022, l’ajuntament crearà una secretaria tècnica que coordini les tasques d’increment de llars voluntàries, que comptarà amb un pressupost de 200.000 euros.

Barcelona és una Ciutat Refugi des de l’any 2015, quan va ser declarada com a tal en el context de l’arribada massiva de persones refugiades a les costes mediterrànies, que va significar una allau de demandes per a acollir persones refugiades a la ciutat. Aleshores, també va néixer el Pla Barcelona Ciutat Refugi, que va desenvolupar un programa d’acollida, el Pla Nausica, amb l’objectiu d’incrementar les places d’allotjament en equipaments de les entitats que treballen en aquest àmbit. 

Ara, aquesta tasca de reforç es vol focalitzar en fer augmentar el nombre de particulars que ofereixen casa seva a una persona refugiada o immigrant durant un temps determinat, normalment fins que la persona és autònoma econòmicament i socialment. La crida té a veure amb la vintena d’oferiments d’acollida per part ciutadania i entitats del sector, des de l’avenç de l’exèrcit talibà a Afganistan. Per a donar resposta a la solidaritat de la ciutadania, l’Ajuntament ha posat en disposició un correu electrònic (ciutat_refugi@bcn.cat).

Últimes notícies

    Publicitat