Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Dabiz Muñoz farà 'delivery' de menjar a Barcelona

GoXO va començar a funcionar el maig a Madrid i ofereix receptes casolanes amb esperit creatiu i producte gourmet

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El xef David Muñoz –o Dabiz per als seus fans– té tres estrelles Michelin a DiverXO, a Madrid, i dos restaurant de cuina asiàtica més assequible: StreetXO i StreetXO London. I encara no ha entrat en el negoci de la restauració a Barcelona, ​​però ho farà tan aviat com demà.

Tot i les dificultats que viu el negoci de l'alta cuina, el cuiner està a punt de llançar a Barcelona el seu servei de lliurament de menjar a domicili: GoXO (llegiu 'gocho', aquella col·loquial i afectuosa manera d'anomenar el porc que et cruspiràs) que començarà a repartir plats aquest dimecres (tot i que ja podeu encarregar-los avui). 

A Madrid ja ha triomfat a tot drap: el maig passat GoXO va començar a funcionar a la capital d'Espanya com a resposta de Muñoz al tancament forçós de l'hostaleria, convertint-se en una de les opcions de 'delivery' més compartides a les xarxes.

Sota les etiquetes "menjar casolà il·lustrat" i "'gochismo 'il·lustrat a casa teva", proposa una visió de receptes quotidianes amb ingredients de tot el món i un toc de producte noble, amb un preu d'entre 20 i 30 euros el plat: llenties estofades al curri amb gambes, menta i mantega de llimona o nyoquis amb bolonyesa de xoriço de Lleó fumat i crema de mandarina antiga, per exemple. Val la pena? Diuen que sí, els qui ho han tastat. La gran preocupació de Muñoz, i el gran problema del 'delivery' d'alta cuina, opina el xef, "és que t'arribi el plat a casa bé i amb totes les propietats intactes". En aquest sentit, la carta de GoXO "és curta i concebuda perquè no hagis de fer muntatges treballosos, sinó tenir un únic plat que t'arribi bé i sigui fàcil d'escalfar i de guardar".

Tacos de costella de porc rostida en sarments de GoXO
Foto: Dabiz MuñozTacos de costella de porc rostida en sarments de GoXO

Segons explica Muñoz, la idea se li va ocórrer després de passar-se els primers dies del confinament pujant receptes a Instagram de "cuina casolana feta amb producte que puguis trobar al supermercat i tècnica assequible, passada pel tamís d'una certa creativitat, perquè la gent ho pogués fer a casa" (matisa que no tenia massa ganes de fer-ho, però "la Cristina em va obligar"). I quan li va arribar l'hora de muntar un servei de menjar a domicili, va pensar que el més adequat seria adaptar les seves receptes casolanes que no pas repartir StreetXO, "que t'arriba a la taula i ho has de menjar al moment. GoXO és alta cuina que t'arriba bé a casa, sabors sorprenents que et cruspeixes amb hedonisme salvatge".

Això no vol dir que no hagi posat tota la carn a la graella: la cuina a Barcelona de GoXO la subministra la infraestructura de NH Hotels:"No estem parlant d'una cuina de producció. És un restaurant amb cuiners molt importants dins de la meva organització, un equip de Champions League amb el mateix grau d'exigència que DiverXO".

Què cal fer per 'gochear'? Els usuaris han de registrar-se a l'app de Glovo (que reparteix GoXO en exclusiva) i esperar a les 12.45 hores i les 19.45 hores per fer la comanda (que ha de realitzar-se a l'almenys amb un dia d'antelació). A aquesta hora apareix la bombolla d '"alta cuina" a la app, des de la qual es pot accedir al servei de repartiment a domicili. Dilluns es poden començar a encarregar plats per a qualsevol dia de la setmana, i també es poden demanar en horari d'obertura de restaurant. Els horaris de lliurament de GoXO són els dimecres, dijous i divendres de 19:30 a 22:30 hores i dissabtes i diumenges de 12.30 a 16.00 hores i de 19.30 a 22.30 hores. Al principi operaran amb un nombre restringit de comandes per "poder servir amb la qualitat que tenim d'estàndard". I obrirà com a un 'pop-up' sense data de finalització: "Esperem que es converteixi en un restaurant per sempre", ha desitjat el cuiner. 


NO T'HO PERDIS: Restaurants amb estrella Michelin que et porten el menjar a casa

Últimes notícies

    Publicitat