Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

De fusta i metall: així seran els nous pisos de lloguer social de Barcelona

Els habitatges es construiran al districte de Sant Martí i donaran llar a més de 350 persones

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

 Barcelona tindrà quatre nous pisos de lloguer social al barri de Sant Martí. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona que, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha adjudicat el projecte i obra per aixecar quatre promocions d’habitatge públic de lloguer social i assequible als barris del Besòs i el Maresme i la Verneda i la Pau, que seran una nova llar per a més de 350 persones

Pallars, 477
Foto: Ajuntament de BarcelonaPallars, 477

En la construcció d’aquests nous edificis es faran servir tècniques innovadores per agilitzar l’ampliació del parc públic i contribuir a fer front a l’emergència climàtica. A més, també s’utilitzaran materials que redueixen l’impacte ambiental, com la fusta i el metall. De fet, tres de les quatre propostes amb més puntuació per a cadascuna de les promocions proposen l’ús de fusta CLT, és a dir, fusta contralaminada encreuada, i la quarta es farà amb mòduls metàl·lics.

Binèfar, 22
Foto: Ajuntament de BarcelonaBinèfar, 22

Aquests nous edificis suposen una inversió municipal prevista d’uns 20 milions d’euros i tardaran una durada mitjana de 31,5 mesos a materialitzar-se des del moment en què es va licitar el concurs. 

Passatge d’Arriassa, s/n
Foto: Ajuntament de BarcelonaPassatge d’Arriassa, s/n

Els pisos es construiran als següents carrers: 

  • Carrer de Pallars, 477 (el Besòs i el Maresme). La proposta guanyadora correspon a Constraula i consta de 42 habitatges. L’estructura de les plantes d’habitatge es produirà de forma industrialitzada amb panells de fusta CLT i la planta baixa serà de formigó.
  • Carrer del Marroc, 180 (el Besòs i el Maresme). La proposta guanyadora correspon a Constructora del Cardoner, Avintia Construcción, Exe.Arquitectura – Vivas Arquitectos i La Casa por el Tejado – Part by Part. Consta de 45 habitatges amb una estructura modular prefabricada amb materials metàl·lics. 
  • Carrer de Binèfar, 22 (la Verneda i la Pau). La proposta guanyadora correspon a Grup Mas i consta de 24 habitatges on la fusta en serà el material destacat. 
  • Passatge d’Arriassa, s/n (la Verneda i la Pau). La proposta guanyadora correspon a Acsa, Obras e Infraestructuras, SAU i consta de 40 habitatges, també de fusta. 
Marroc, 180
Foto: Ajuntament de BarcelonaMarroc, 180

Últimes notícies

    Publicitat