Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Passatge d’Arriassa, s/n
Foto: Ajuntament de BarcelonaPassatge d’Arriassa, s/n

De fusta i metall: així seran els nous pisos de lloguer social de Barcelona

Els habitatges es construiran al districte de Sant Martí i donaran llar a més de 350 persones

https://media.timeout.com/images/105791533/image.jpg
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

 Barcelona tindrà quatre nous pisos de lloguer social al barri de Sant Martí. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona que, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha adjudicat el projecte i obra per aixecar quatre promocions d’habitatge públic de lloguer social i assequible als barris del Besòs i el Maresme i la Verneda i la Pau, que seran una nova llar per a més de 350 persones

Pallars, 477
Foto: Ajuntament de BarcelonaPallars, 477

En la construcció d’aquests nous edificis es faran servir tècniques innovadores per agilitzar l’ampliació del parc públic i contribuir a fer front a l’emergència climàtica. A més, també s’utilitzaran materials que redueixen l’impacte ambiental, com la fusta i el metall. De fet, tres de les quatre propostes amb més puntuació per a cadascuna de les promocions proposen l’ús de fusta CLT, és a dir, fusta contralaminada encreuada, i la quarta es farà amb mòduls metàl·lics.

Binèfar, 22
Foto: Ajuntament de BarcelonaBinèfar, 22

Aquests nous edificis suposen una inversió municipal prevista d’uns 20 milions d’euros i tardaran una durada mitjana de 31,5 mesos a materialitzar-se des del moment en què es va licitar el concurs. 

Passatge d’Arriassa, s/n
Foto: Ajuntament de BarcelonaPassatge d’Arriassa, s/n

Els pisos es construiran als següents carrers: 

  • Carrer de Pallars, 477 (el Besòs i el Maresme). La proposta guanyadora correspon a Constraula i consta de 42 habitatges. L’estructura de les plantes d’habitatge es produirà de forma industrialitzada amb panells de fusta CLT i la planta baixa serà de formigó.
  • Carrer del Marroc, 180 (el Besòs i el Maresme). La proposta guanyadora correspon a Constructora del Cardoner, Avintia Construcción, Exe.Arquitectura – Vivas Arquitectos i La Casa por el Tejado – Part by Part. Consta de 45 habitatges amb una estructura modular prefabricada amb materials metàl·lics. 
  • Carrer de Binèfar, 22 (la Verneda i la Pau). La proposta guanyadora correspon a Grup Mas i consta de 24 habitatges on la fusta en serà el material destacat. 
  • Passatge d’Arriassa, s/n (la Verneda i la Pau). La proposta guanyadora correspon a Acsa, Obras e Infraestructuras, SAU i consta de 40 habitatges, també de fusta. 
Marroc, 180
Foto: Ajuntament de BarcelonaMarroc, 180

Últimes notícies

    Publicitat