Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Del Nitsa a L'Auditori: música per als dies de confinament

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Tots estem aclaparats per la quantitat d'iniciatives culturals que han sorgit amb només quatre dies de confinament. Els directes en 'streaming' s'anuncien a les xarxes amb poques hores d'antelació i neixen festivals virtuals com bolets. Costa seguir-ho tot, especialment les accions més efímeres, però aquí intentem recopilar algunes de les iniciatives que –des de la clàssica a l'electrònica– mantenen viva la flama en temps difícils per a la música.

Liceu a casa

Sota aquest lema, el Gran Teatre del Liceu ha anunciat que oferirà de forma gratuïta deu òperes i quatre espectacles infantils. Això es farà a través de diverses plataformes. 'Norma' de Bellini (2015) i 'Rigoletto' de Verdi (2017) estan disponibles a My Opera Player, que també oferirà òperes del Teatro Real, registrant-se i introduint el codi OperaEnCasa. Per als més petits, al canal de YouTube del Liceu es podran veure 'La petita flauta màgica', 'El jove barber de Sevilla', 'La Ventafocs' i 'Pere i el llop'. També hi haurà continguts a TV3 a la Carta i a ARTE Concert. Trobareu tots els títols a liceubarcelona.cat/elliceuacasa.  

L'Auditori a casa teva

L'equip de L'Auditori ha creat una Coronalist a Spotify amb més de disset hores de música, de Jordi Savall a Ferran Palau, és a dir, la que havia d'haver sonat als seus escenaris aquests dies. A més, han llançat un vídeo on es recomana rentar-se les mans a ritme de 'La cinquena' de Beethoven i han compartit sencer a YouTube el concert sencer 'Pica-So', que tindrà entretingudes les criatures durant 45 minuts sobre els paisatges sonors que van acompanyar la vida de Picasso. Finalment, ha anunciat la iniciativa L'Auditori a casa teva, mitjançant la qual ofereix en obert i gratuïtament diversos concerts i continguts digitals.

Nitsa

L'aturada temporal ha convençut l'equip del Nitsa Club que calia fer alguna cosa i, per primera vegada en els seus més de 25 anys d'història han decidit llançar una sèrie de 'mixes' des de la plataforma Soundcloud. Cada dia en sortirà una de nova i se centraran en l'escena de la música electrònica local. De moment, ja han sortit les de Marc Piñol, ISAbella, DJ Coco, DJ Fra, Kinetic i Virginie, entre d'altres, però n'hi haurà més que de moment volen mantenir en secret. Podeu seguir-los a soundcloud.com/nitsa-club i que no s'aturi la festa!

BCore

El segell BCore, un clàssic de l'underground barceloní, ha decidit compartir en obert tot el seu catàleg (que es diu aviat, son 30 anys de discos!). Aneu a bcoredisc.bandcamp.com i hi trobareu des de les últimes novetats de Sandré, Llacuna i Madee, a incunables de Corn Flakes, Aina i Fromheadtotoe, passant per discos d'Anímic, Cala Vento, Joan Colomo, Power Burkas, The New Raemon, Los Retrovisores... No hi haurà prou dies de confinament perquè us els acabeu!

Bankrobber

La discogràfica d'El Petit de Cal Eril, Mazoni i Sanjosex ha decidit crear per aquests dies la llista Cançons maques per aquests dies de merda, a Spotify, on n'hi trobareu de tots els artistes del seu catàleg: Marialluïsa, Lu Rois, Carles Viarnès, Pau Vallvé, The Gramophone Allstars, Ran Ran Ran, Guillamino, Jordi Lanuza, L'Espiadimonis... A més, aquest divendres 20, Bankrobber també publicarà l'EP de Ran Ran Ran 'Cançons confinades', enregistrat aquests dies. Sí, estar tancats a casa i no poder anar a concerts és una merda pel públic i pels artistes, acompanyem-nos de moment els uns als altres!

Doctor Music: Save the Summer

La plataforma Doctor Music se suma a la campanya Save the Summer, que ha llançat l'Associació Europea de Festivals (Yourope), que insta a prendre les màximes precaucions de cara a frenar la propagació del coronavirus i d'aquesta manera garantir que aquest estiu tot torni a la normalitat i pugui estar ple de "música, entreteniment, esports i amistat". La millor manera de cuidar el futur és cuidar el present: #SaveTheSummer #SaveLiveMusic. 

OCM

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae se suma també a les iniciatives destinades a oferir concerts a les persones que es confinades a casa. és per això que han preparat una programació de nou concerts, amb els seus millors moments, "perquè la música clàssica es coli a casa de tothom". Seguiu les estrenes al seu canal de YouTube

NO T'HO PERDIS: Noves dates per als concerts posposats a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat