Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 consells bàsics per protegir el teu mòbil i la teva privacitat a Internet

Escrit per
Germà Bustamante
Publicitat

Sabies que el primer dimarts del mes de febrer és el Dia de la Internet Segura? Doncs sí, i pensaràs, “apa, un altre dia d’aquests absurds...”. Però no, atura’t un moment a pensar-hi. Ens passem el dia a Internet, davant de l’ordinador o amb el mòbil. No creus que és un bon moment per reflexionar què fem bé i què fem malament des del punt de vista de la nostra seguretat?

Si et fa mandra la reflexió, aquí tens cinc claus bàsiques que t’haurien d’obrir els ulls i garantir la teva seguretat. Comencem:

1.       Les contrasenyes del correu, de l’Instagram, del Facebook... s’han de canviar periòdicament (quina va ser la darrera vegada que la vas canviar?, confessa-ho!). I utilitzar seqüències llargues, que incloguin majúscules, minúscules, números i símbols.

2.       Esborra de tant en tant les dades de navegació del navegador. És com treure de l’armari la roba que no fas servir: ja veuràs que navegues més de pressa.

3.       Ja tens antivirus al mòbil? Si ets del que penses que als mòbils no hi ha virus, has tingut sort. Però no te la juguis, els virus t’assetgen en qualsevol dispositiu.

4.       Si has estat testimoni o protagonista d’algun comportament irrespectuós a la xarxa, no ho dubtis: sigues proactiu i denuncia-ho. La majoria d’aplicacions t’ho posen ben fàcil.

5.       Les configuracions dels sistemes operatius i de les aplicacions poden semblar una absurditat, però no ho són: són una eina d’optimització i de seguretat.

Si vols saber-ne més, la Guia d’hàbits cibersaludables amaga molts més consells i trucs per navegar ben segur.

NO T'HO PERDIS: més consells per augmentar la seguretat al web www.internetsegura.cat/

Últimes notícies

    Publicitat