Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dua Lipa, 'Houdini'
Foto: Warner Dua Lipa, 'Houdini'

Dua Lipa, Guillem Gisbert, Bad Gyal, Estopa... La música que ens porta el 2024

També podrem veure en directe a Barcelona Bruce Springsteen, Depeche Mode, PJ Harvey, Lana del Rey i molts més

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Tots vam ser Freddie Mercury a 'I want to break free'. Va ser el 2020, quan Dua Lipa va treure el 'Future nostalgia' i passàvem molt de temps a casa. Aquell disc va ser providencial: qui volia anar al gimnàs quan podies fer dissabte a ritme de 'Physical', 'Levitating' i 'Don’t start now'? Mai li estarem prou agraïts però, ei Dua, que d’això ja farà quatre anys. I aquí és on volíem anar a parar: per fi la londinenca ens portarà més alegria en forma de nou àlbum el 2024. La data concreta encara no s’ha anunciat, però de moment hem pogut sentir el primer avançament, 'Houdini', amb la col·laboració de Kevin Parker de Tame Impala, on es mostra tan elusiva i misteriosa com el famós escapista.

El 2024 també serà l’any de l’àlbum de debut de Guillem Gisbert en solitari, que de moment ja ha tret la poteta amb dues cançons, 'Les dues torres' i 'Waltzing Matilda', que ens fan tenir moltes ganes de sentir la resta. Per cert, Gisbert actuarà a molts festivals aquest any, festivals que també ens portaran PJ Harvey, Lana del Rey, Pulp, Smashing Pumpkins, Avril LavigneTake That, Sheryl Crow, Queens of The Stone Age i molts altres que queden per anunciar, sense comptar les grans gires que passen per Barcelona, com les de Depeche Mode, Bruce Springsteen, Jonas Brothers, Rammstein, Judas Priest, Olivia Rodrigo...

També veurem a Bad Gyal al Palau Sant Jordi (que presentarà el nou disc 'La joia', que surt el 26 de gener) i Estopa a l’Estadi Olímpic, uns altres que trauran nou disc aquest 2024. I, per cert, celebren 25 anys de carrera, com La Casa Azul, que també actuarà a Barcelona el novembre per celebrar l'efemèride. Altres artistes que publicaran àlbum aquest any són Jennifer Lopez ('This is me... now', 16 de febrer), Rod Stewart and Jools Holland ('Swing fever', 23 de febrer), The Libertines ('All quiet on the Eastern Esplanade', 8 de març) i Lenny Kravitz ('Blue electric light', 15 de març), entre molts d'altres, és clar.

Més discos de casa

Ferran Palau serà un dels artistes de casa que traurà disc aquest 2024, ho farà al maig a través de Hidden Track, esclar, que també publica els nous àlbums de Mar Pujol al febrer i de Twin al març. A Luup, encara de ressaca per l'èxit aconseguit amb els Tyets aquest 2023, publicarà discos d’Ariox al gener i de Marcel i Júlia al febrer; Primavera Labels té previstes novetats les novetats de DMBK, TIEMEI, Mainline Magic Orchestra, julia amor i HEAL; Bankrobber promet nou material de Maria Jaume al març, Fetus a la tardor i Magalí Datzira, encara sense data. A La Castanya treballen en l’esperat disc de debut de Maestro Espada, previst per la primavera, i en el segon de Marta Knight, a més dels singles de Júlia Colom i EJ Marais. I a Halley publicaran els nous treballs Figa Flawas al gener, Ginestà, La Fúmiga i Ven’nus al febrer, Habla de Mí en Presente i Roba Estesa al març, i Oques Grasses a l'abril. 

La música clàssica del 2024

Als fans de la música clàssica, el 2024 els porta al Liceu 'Orgia', del compositor català Hèctor Parra, una òpera basada en el drama de Pasolini i amb direcció escènica de Calixto Bieito que segur que serà una de les grans sensacions de la temporada; però també cal que ens anotem concerts com els de Zubin Mehta, Jordi Savall i Yuja Wang al Palau de la Música, i la interpretació de 'La consagració de la primavera' per l’Orquestra Simfònica SWR Stuttgart dirigida per Andrés Orozco-Estrada a L’Auditori, entre moltíssimes altres cites imprescindibles per als melòmans. Mirem bé les programacions d'aquests grans equipaments i anem reservant dates a l'agenda.

'Orgia', d'Hèctor Parra
Foto: Gran Teatre del Liceu'Orgia', d'Hèctor Parra

NO T'HO PERDIS: Els grans concerts de 2024 a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat