Notícies

Dues barcelonines, entre les 50 persones que estan construint el futur segons Time Out

L'alcaldessa Ada Colau i la periodista Tania Adam figuren a la llista internacional 50 Future Makers que recull perfils de tot el món

Tania Adam headshot
Photograph: Iván Moreno
Publicitat

Com serà el món del futur? Com volem que sigui? Tots som 'future makers', d'alguna manera, però hi ha persones que pel seu activisme o la seva responsabilitat pública fan encara més possible aquesta transformació cap a un món i unes ciutats més sostenibles, més diverses i més igualitàries. És per això que Time Out internacional ha elaborat una llista dels 50 Future Makers del món, preguntant a editors, redactors i lectors de les 328 ciutats on té presència. 

En aquesta llarga llista de persones amb una visió innovadora hi ha artistes, activistes, polítics, urbanistes, empresaris, músics, arquitectes... I entre totes elles, hi trobem dues catalanes: l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i la periodista Tania Adam. Colau és una de les tres alcaldesses que apareixen a la llista (amb Femke Halsema, d'Amsterdam, i Anne Hidalgo, de París) i se'n destaca l'esforç per recuperar espai per als vianants mitjançant les superilles i de treballar per aconseguir un millor equilibri a la ciutat entre les necessitats del turisme i les dels ciutadans. Pel que fa a Adam, es destaquen la seva labor a Radio Africa Magazine a l'hora donar a conèixer la riquesa i diversitat de la cultura africana a Europa i la seva lluita contra el racisme i el desconeixement. 

Entre la cinquantena de persones que figuren al top, hi trobem noms com Susana António i Angelo Campota, que han creat una comunitat d'àvies artesanes a Lisboa i veuen l'edat com un superpoder; Camille Walala, l'artista que pinta els carrers de Londres per donar-los color i optimisme; Yip Pin Xiu, la nedadora paralímpica de Singapur i la seva croada per donar visibilitat a les persones amb diversitat; Rajagopalan Vasudevan, el professor de química indi que pavimenta carreteres amb plàstics vells; i Leslie Barbara Butch, DJ i model parisenca que lluita contra la grassofòbia. 

Trobaràs els perfils complets dels protagonistes de la llista a 'Future Makers: 50 amazing people changing our world'.

NO T'HO PERDIS:  15 motius per estimar Barcelona ara més que mai

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat