Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Dues noves rutes per Barcelona que uneixen esport i art urbà

L'artista barceloní Ramon Maiden i el col·lectiu Street Art Barcelona han col·laborat en l'elaboració dels recorreguts

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

Barcelona és la ciutat del milió de possibilitats. Dels seus carrers, espais o parcs es desprèn un enorme ventall d'activitats per fer a l'aire lliure, com per exemple el running. Ara, els barcelonins podran descobrir noves cares de Barcelona mentre fan exercici físic. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l'artista barceloní Ramon Maiden.

El projecte Suunto Street Art és una oportunitat immillorable de combinar running, art a l'aire lliure i ciutat. Mitjançant nous recorreguts, la marca de rellotges finesa pretén animar els barcelonins a descobrir espais d'art urbà sovint desconeguts i amagats. D'aquesta manera, els itineraris dissenyats inclouen circuits de 5 i 10 quilòmetres concebuts amb la intenció de fugir de les rutes més convencionals.

Dues noves rutes per fer running a Barcelona
Foto: Guillem Casanova Bosch

Un passeig entre el millor art urbà

En el desenvolupament d'aquesta iniciativa també ha participat el col·lectiu Street Art Barcelona, que s'ha encarregat de projectar el traçat dels recorreguts. La tria del punt de sortida dels dos recorreguts no és aleatori. Les dues rutes començaran a l'Arnau Gallery (plaça Raquel Meller), un projecte nascut el 2016 amb la intenció de promoure l'art urbà a Barcelona. A partir d'aquí, el circuit transita majoritàriament pels barris del Poble-sec, el Gòtic i el Poblenou tot passant per davant dels murals urbans més emblemàtics de la ciutat.

Les característiques de la ruta de 5 quilòmetres

Un cop s'inicia aquest recorregut a la plaça Raquel Meller, la ruta passa pels jardins Walter Benjamin, on es troba el mural més gran del barri Gòtic, realitzat per l'artista Werens. Finalment, la ruta conclou al ConnectHort, un hort urbà col·lectiu que es caracteritza per la decoració de les seves parets, amb il·lustracions relacionades amb la terra.

Una ruta de 10 quilòmetres trencadora

D'altra banda, els que optin pel recorregut de 10 quilòmetres descobriran obres de l'artista colombià Gleo, que representa imatges que pretenen demostrar la força del cervell, i de l'artista català Roc Blackblock, qui recorda la figura de Neus Català, última supervivent catalana a l'Holocaust nazi. Més endavant, es trobaran amb murals de l'artista madrileny Borondo i de l'artista valencià Escif. La ruta finalitza a B-Murals, un espai destinat a la reflexió i promoció de l'art urbà.

Podeu descarregar-vos les rutes al web de Suunto.

NO T'HO PERDIS: Tres noves obres d'art urbà a Catalunya que has de conèixer.

Últimes notícies

    Publicitat