Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El 48 H Open House visibilitza 10 dones arquitectes a Viquipèdia

Escrit per
Laura Galve
Publicitat

El sostre de vidre s'esquerda, les dones es fan sentir dins la política, la ciència, els esports i també a l’arquitectura. En el seu desè aniversari, el Festival d’Arquitectura 48H Open House –que se celebra del 26 al 27 d’octubre– ha editat les entrades dedicades a 10 dones arquitectes a Viquipèdia per millorar la informació disponible sobre elles a l'enciclopèdia digital. El projecte denuncia la invisibilitat de la dona en el món de l'arquitectura, un sector que durant molt temps va estar reservat exclusivament a l'home i que avui dia continua dominat pel sexe masculí. 

La iniciativa, coneguda com a Viquimarató, ha estat organitzada dins del marc de 'Dones arquitectes a la Viquipèdia: 10 anys, 10 dones'. Les deu arquitectes protagonistes han estat l’Ana Bassat, la Conxita Balcells, l’Eva Prats, la Teresa Batlle, la Lola Domènech, la Meritxell Inaraja, la Marta Peris, l’Eva Serrats, la Carme Pigem i la Carme Ribas.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de Viquidones, un espai on s’ensenya a editar la Viquipèdia des d’una perspectiva de gènere i on es promouen els articles relacionats amb la dona. 

Últimes notícies

    Publicitat