Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
poliamor
FOTO: Shutterstock

El boom del poliamor a Barcelona

Marta Molas
Escrit per
Marta Molas
Publicitat

Ser poliamorós és 'trendy', és el fenomen entre inquiets i intel·lectuals. Viure en parella monògama no és cap delicte, però revisar les teories d’amor lliure o freqüentar espais poliamorosos és símbol d’obertura mental i d’una nova ètica que defensa que estimar no ha d’estar consagrat a una sola persona.

Si el tema us posa una mica, Barcelona és un punt en ebullició poliamorós: podeu posar un primer peuet al tema seguint a influencers com Noemí Casquet, o entrant a l’ambient assistint a xerrades i tallers: Amor Violeta, realitza esdeveniments quasi cada setmana; i Amantis Gràcia organitza el 26 de març el taller 'Alternatives a la Monogàmia Tradicional'.

Si en canvi, el que necessiteu és un clan, un primer cercle de seguretat on conèixer gent ‘del rotllo’, podeu comptar amb dos: Amors Plurals, un col·lectiu activista que fomenta la consciència política i ètica en el procés de repensar els afectes; i el grup privat de Facebook Poliamor Catalunya, una mica més caòtic, però on conviuen quasi 2.000 catalans interessats i practicants de la moguda, i on es debat, es demana ajuda o es reflexiona sobre temes com la gelosia o les qüestions legals.

Amors Plurals no para de fer xerrades, tallers i de traduir textos poliamorosos al català. A més, a principis d’any organitza una jornades a Barcelona que enguany van comptar amb més de 600 persones.

Poliamor Catalunya, en canvi, promociona uns 3-4 esdeveniments al mes: des de cinefòrums a les polibirres, trobades presencials per comentar en directe la jugada; la pròxima serà la calçotada poliexperience, el 10 de març organitzada per la Xarxa d’Amors Rurals, on entre calçot i romesco, es posaran en comú les situacions personals del poliamorosos, que afirmen, sentir-se força sols.

I arriba la traca: el gran esdeveniment del 2018 serà la 7a edició de l’International OpenCon Catalonia, un cap de setmana llarg al mes de maig a Galliners que ja té totes les places reservades! Això sí, us podeu apuntar a la llista d’espera. No us imagineu una orgia col·lectiva rural -tot i que no està prohibit relacionar-se íntimament-, és una trobada entre persones poliamoroses que ensenyen i aprenen sobre les inquietuds al voltant d’aquest tipus de vida relacional. Si no us donen plaça... No patiu! A finals d’any tindrà lloc a Tarragona l’Eixams, l’aplec per la diversitat afectiva dels Països Catalans.

Últimes notícies

    Publicitat