Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Bulevard Rosa abaixa la persiana amb descomptes

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

El paisatge del Bulevard Rosa és aquest: locals buits i, en els encara ocupats, cartells que informen de liquidació per trasllat o tancament. Les galeries del Passeig de Gràcia tancaran portes el 31 de juliol com van anunciar els propietaris la tardor passada, deixant lliure un espai de 5.000 metres quadrats que es vendrà o llogarà probablement a més d'un operador, trencant amb el model que al llarg de 40 anys ha permès compartir sostre a un centenar de botigues.

"Ens sap greu anar-nos-en, era un punt de trobada molt bo en la ciutat, la situació era immillorable", valora la dissenyadora Lurdes Bergada, que va ser de les primeres que es va establir al 'Bule' (com l'anomenen els amics). I encara que la mitjana d'edat de la clientela de les galeries ha augmentat, aquestes seguien tenint vida. "En cap moment -els propietaris- ens han consultat ni demanat ajuda, han faltat ganes de defensar el projecte", continua. I recorda que així com abans ho havien celebrat tot (el Bulevard es transformava per Nadal), ara no tenen ànims per a una festa de comiat.

Bulevard Rosa

Al costat de Lurdes Bergada hi ha una altra de les botigues veteranes, la sabateria Zambo, que es traslladarà a Jardinets de Gràcia de la mà de Somnis Negres. Reconeixen que últimament hi havia més locals buits a causa dels elevats preus del lloguer, però apunten que el negoci seguia funcionant gràcies a una clientela fidel i que la desaparició de les galeries reperesenta un cop dur per al petit comerç.

Altres botigues de referència, com són Javier Simorra i Puente Aéreo també traslladaran el negoci a locals propers; pel camí es perdran referents històrics com Isla, la botiga de vestits de festa. Els establiments amb local a Passeig de Gràcia, Bimba & Lola i Puma, seguiran oberts.

Una banderola així ho recorda: el 'Bule' tanca amb rebaixes, darrera oportunitat per trobar alguna ganga i, més important, última oportunitat per perdre's per les galeries de l'Eixample.

Últimes notícies

    Publicitat