Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Club Capitol, en perill de mort?

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

El 3 de juliol passat, el Grup Balañá va comunicar que tancava el Club Capitol de manera temporal arran dels desperfectes causats per una inundació produïda al veí Hotel Continental. I ja avisaven que, per "la magnitud dels danys", no preveien obrir de nou en breu. La qüestió és que van passant les setmanes i el Capitol continua tancat. Aquest matí, a més, l'associació Amics de la Rambla ens ha posat en alerta en expressar "la seva preocupació per la pèrdua que suposaria el tancament d’un dels establiments culturals més emblemàtics del passeig i el seu possible canvi d’activat". Diferents fonts asseguren que Balañá està estudiant no obrir el teatre, ja que els danys són tan grans que no els surt a compte.

El Club Capitol, amb dues sales, funciona com a teatre des de 1990. Es va inaugurar, però, com a cinema el 1926. Antoni Clavé hi feia uns cartelles espectaculars anunciat les pel·lícules. I el públic el va batejar com a 'Can Pistoles'. Als anys 90 i primers del 2000 va ser el teatre de Pepe Rubianes, cosa que va fer que els propietaris, després de la seva mort, li posessin el seu nom a una sala del teatre.

"La possible pèrdua d’una activitat cultural a La Rambla –diu Amics de la Rambla–, sumada a la pèrdua d’un establiment emblemàtic per la seva història i valor sentimental per diferents generacions de barcelonins, suposa una terrible notícia que La Rambla, que Barcelona, no es pot permetre". I per això reclamen "al govern municipal i també a tots els partits presents a l’Ajuntament de Barcelona que vetllin per la continuïtat de l’activitat cultural del Club Capitol".

Si el Club Capitol no torna a obrir, seria el segon teatre que perd Barcelona en un any, després del tancament, el setembre de 2018, de la Sala Muntaner.

NO T'HO PERDIS: 10 cançons d'amor a La Rambla

Últimes notícies

    Publicitat