Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Comics
© Maria Dias

El còmic en català guanya força gràcies a l’editorial Finestres

Neix una nova editorial amb l’ambició d’omplir el buit en el món del còmic adult en llengua catalana

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El còmic és un gènere que acumula prejudicis en el món literari i el català una llengua minoritzada. El còmic en català, doncs, hauria de ser sinònim de ruïna, desinterès o indiferència. Però els impulsors de la llibreria Finestres no ho veuen així, i han creat un segell editorial dedicat en exclusiva al còmic adult en català. L’Editorial Finestres publicarà còmic i novel·la gràfica d’autor tractant el llibre com un objecte artístic amb l’objectiu d’apostar per aquest gènere literari, normalitzar-lo i trencar els prejudicis sovint l’envolten. 

El nou segell ha anunciat que publicarà deu títols a l’any, dels quals un 80% seran novetats internacionals destacades i, la resta, recuperacions de títols que l’editorial consideri interessants de tenir en llengua catalana. De moment, els dos primers títols es publicaran el 17 de setembre, i són ‘L’accident de caça’, de Landis Blair i David L. Carlson, i l’edició integral d’’Intrèpides’, de Pénélope Bagieu

L’editorial Finestres forma part d’un impuls que la llibreria Finestres vol donar al gènere de la novel·la gràfica per a normalitzar-ne presència a les llibreries. És per això que la llibreria Finestres també ha apostat per la creació d’un nou premi literari i l’obertura d’un nou espai dedicat a les belles arts. El Premi Finestres de Còmic ha obert la convocatòria de la seva primera edició, on hi podran participar tots els creadors i creadores d’arreu que presentin un projecte de novel·la gràfica en llengua catalana. El guanyador es coneixerà el març de l’any vinent i obtindrà un premi de vint-i-cinc mil euros i la publicació del llibre a l’Editorial Finestres, de cara a l’any 2023. 

El nou espai de la Llibreria Finestres obrirà el 2022 als baixos de la Casa Garriga Nogués, just davant mateix de la llibreria. La previsió és que aquest local estigui especialitzat en l’àmbit de les belles arts. El còmic i la novel·la gràfica ocuparan aproximadament un 30% de l’espai disponible, que serà de dos-cents quinze metres quadrats.

NO T'HO PERDIS: 8 noves llibreries de Barcelona que has de conèixer

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.  

Últimes notícies

    Publicitat