Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El consum de begudes ensucrades cau un 22% a Catalunya

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'organització Mundial de la Salut (OMS) ja fa temps que assenyala les begudes ensucrades com el gran enemic d'aquest mal endèmic que es diu obesitat. Compostes bàsicament de quantitats inhumanes de sucre, són verdaderes bombes calòriques i addictives. Si no t'ho creus, només fa falta que facis una reducció a foc lent (VÍDEO) de qualsevol refresc i veuràs que només sobreviu a la temperatura un material viscós que equival a desenes de cullerades de sucre que, com aquell qui no vol, ingerim amb tres o quatre glops.

Aviat farà un any que la Generalitat va aplicar un impost sobre les begudes ensucrades per mirar de dissuadir la seva compra i un estudi recent ha corroborat que ha fet efecte sobre els catalans, concretament s'ha reduït un 22% de mitjana el seu consum. Tan sols ha fet falta un any i un augment de 8 cèntims per litre o 12, segons la quantitat de sucre que contingui l'ampolla, perquè la gent hagi pres consciència. Encara que només hagi sigut per estalviar, aquest estudi que ha tret en exclusiva el diari Ara i que han elaborat dos economistes catalans, confirma que la reducció de sucre en vena pot ser proporcional al preu del producte. És així de trist o així d'esperançador.

coca-cola, impost sucre, refresco

 Amb aquesta jugada, recomanada per la mateixa OMS, s'ha recaptat ni més ni menys que 22 milions d'euros per les arques públiques i, segons l'estudi, s'han reduït de mitjana unes 107 calories per persona i setmana. L'anàlisi s'ha fet a partir de les dades que ha recollit un supermercat que té el 10% del mercat de Catalunya i més de 150 botigues. La zona de Barcelona i el Penedès són les regions que s'han vist menys afectades per l'impost amb una reducció del consum d'un 15%, concloent que en regions amb més turisme l'augment de preu té menys efecte.