Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El conte infantil gai que es fa viral a Twitter

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Avui sentirem a tot arreu que és el Dia del Pare, en singular, però avui hi ha moltes nenes i nens del món que ho celebraran en plural. Arribaran a casa amb dos dibuixos per als seus pares, dos collarets fets amb macarrons o, el que és pitjor, plorant per haver defensat en classe que no només té un súper papa, sinó que té dos. En el matís de l'ús del singular o plural, per inofensiu que sembli, hi ha una càrrega discriminatòria i una falta de visibilitat que segueix aixafant una societat on mana només la idea de família heterosexual (pare i mare). Per sort hi ha iniciatives com aquesta que ajuden a construir un món més divers.

Príncep busca príncep

'Prince and Knight' tracta d'un príncep en edat de casar-se que es veu obligat a passar un càsting (un pèl masclista) de diferents princeses. Les rebutja a totes per desgràcia dels seus pares que no entenen el perquè. El gir, sorprenent encara que estiguem en 2019, és quan s'enamora profundament d'un altre cavaller mentre els dos lluiten contra un drac. El final feliç es multiplica quan aquests dos es casen i els reis estan encantats amb la decisió del seu fill.

Trenca tòpics i xifres en xarxes

Encara que va sortir publicat al maig de l'any passat i no és el primer conte infantil que s'atreveix a reivindicar la diversitat LGTBI en les històries per a nens, 'Prince and Knight' ha aconseguit una resposta a la xarxes inèdita. Tot es deu a una usuària de Twitter que va decidir compartir algunes fotos del llibre agraint que es publiquin, per fi, històries que van més enllà del príncep i la princesa. Va aconseguir més de 30.000 retuits, gairebé 80.000 'm'agrades' i milers de comentaris, molts d'ells, demanant que Disney s'atreveixi a portar-lo a la gran pantalla com la primera història d'animació amb protagonistes LGTBI.

L'autor respon amb més contes

Daniel Haack, autor del llibre en qüestió, no va trigar a fer-se ressò del que estava passant en xarxes amb 'Prince and Knight' i va respondre que aquest és el primer de 4 publicacions: el següent tractarà de la història d'un transsexual, el tercer serà un conte de fades entre dues princeses i el quart encara està per definir. Segons s'explica en la descripció dels contes, un dels seus objectius és "accelerar l'acceptació i la inclusió de la comunitat LGTBI" a través d'estructures de conte exactament igual que els clàssics però fent visible un altre tipus de relacions.

NO T'HO PERDIS: els millors llibres de Sant Jordi

Últimes notícies

    Publicitat