Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El CosmoCaixa et convida a entrar al món microscòpic amb una experiència immersiva

El Micrarium és el primer lloc permanent a Europa per la divulgació científica del microscopi

Escrit per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

No us heu preguntat mai com són els vostres cabells de prop o els diferents teixits de la vostra roba? Ara pots veure tot això i més a Micrarium, el nou espai permanent del CosmoCaixa. A partir del 9 d’abril, els visitants es podran submergir en un món invisible a l’ull humà i que només un instrument científic com el microscopi és capaç de revelar. A més, es podrà connectar el mòbil per fer fotografies de les imatges que mostren els microscopis.

Aquest espai és pioner a Espanya i el primer lloc a Europa on la divulgació científica del microscopi troba un espai permanent i per a tots els públics. 

Micràrium
Foto: David Campos

Quatre espais per observar l’univers de tot allò minúscul 

Situat a la planta -2, el Micràrium s'estén en un espai d’uns 300 metres quadrats. Tot comença en una immersió en la primera sala amb una gran pantalla, on els visitants tenen la sensació d’encongir-se. Aquí es poden observar escenaris reals com un bosc i veure els microorganismes del seu ecosistema tan grans com els éssers humans. 

Però la part més interessant i singular de l’activitat són les quatre sales d’experimentació amb una estètica que remet a un laboratori i que se centren en diferents àmbits temàtics. Els espais Kósmos, Evolució, Evolució II i Fronteres estan equipats amb microscopis i mostres de minerals de diferents països del món, de materials orgànics com els protozous que contenen els bassals d’aigua o els petits crustacis amb els quals s’alimenten els flamencs i que fan que siguin de color rosa. La cirereta de l’experiència és la sala Evolució II, on els visitants podran observar de primera mà la seva pell, els seus cabells i, fins i tot, els objectes que portin o els píxels del seu mòbil! 

 

NO T'HO PERDIS: ¡Participa a l'enquesta Time Out Index i digues com és realment Barcelona!

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 





Últimes notícies

    Publicitat