Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Doctor Music Festival confirma que es farà a Montmeló

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

El Doctor Music Festival confirma que es farà a Montmeló, al Circuit de Barcelona-Catalunya, una informació que TV3 havia avançat ara fa una setmana.

El canvi implica que el festival de la promotora de Barcelona Doctor Music perdi un dia, el dijous 11 de juliol, jornada que s'havia quedat sense un dels caps de cartell després de la mort de Keith Flint, cantant de The Prodigy. Smashing Pumpkins i Parquet Courts, que havien de tocar el dijous 11, han estat recol·locats  al diumenge 14 i al divendres 12, respectivament.

La nova ubicació no tindrà més afectacions en el cartell que la caiguda de la banda de blues rock nord-americana Chris Robinson Brotherhood

El que sí es veurà afectat és el preu de les entrades, que es rebaixa. Segons Neo Sala, director de Doctor Music, això es justifica pel descens dels costos de producció, que la ubicació original del festival, a la Vall d'Àneu, encaria. Les persones que ja hagin comprat entrades podran sol·licitar el retorn de la diferència de preus, i aquells que decideixin no assistir finalment al festival, podran demanar-ne la devolució entre el 9 d'abril i el 8 de maig, tot al web del Doctor Music Festival.

Un informe "molt desfavorable"

El trasllat del Doctor Music Festival de l'emplaçament original de les seves primeres tres edicions entre el 1996 i el 1998 a Escalarre, al Pallars Sobirà, respon a l'informe "molt desfavorable" que el dijous 28 de març va emetre l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) sobre el risc d'inundacions al terreny on s'havia de construir el recinte. "Al nostre entendre, s'ha fet una interpretació molt exagerada i destructiva de la normativa sobre els riscos teòrics d'inundació en una vall que mai no s'ha inundat a l'estiu, almenys des que se'n conserven dades –diu el comunicat de Doctor Music–, la qual cosa es tradueix en uns nivells d'exigència molt per damunt dels habituals. Per aquest motiu ens hem vist obligats a desistir de la ubicació original per tal de garantir el compliment dels nombrosos compromisos artístics adquirits i portar a terme la celebració del festival tal i com està dissenyat per a la present edició".

Segons ha explicat Neo Sala, l'ACA només garantia poder construir un recinte amb capacitat per a 12.000 persones, mentre que el Doctor Music Festival 2019 aspira a reunir 50.000 persones. En les edicions històriques entre el 1996 i el 1998 l'assistència havia estat de 30.000 persones. "A quatre mesos de la celebració, resulta impossible reduir el festival i ajustar-lo a les limitacions que ens demanen", diu l'organització.

Doctor Music Festival

"El que ens deixi fer"

Neo Sala ha afirmat que si l'ACA apliqués la normativa amb la mateixa exigència per a tots els esdeveniments que es realitzen al territori, molts no es podrien celebrar, com per exemple, l'Aplec del Cargol. I ha carregat contra l'organització ecologista IPCENA (Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural), que va demanar que el Doctor Music Festival no se celebrés. "Hi ha gent que té la concepció que aquelles valls són seves, encara que no hi visquin, i volen que quan hi pugin a buscar bolets ho trobin impecable", ha dit Sala. 

Nascut a Tremp, el director de Doctor Music ha lamentat com a pallarès que el festival no pugui celebrar-se a la comarca, i no ha tancat la porta a realitzar algun altre esdeveniment al Pallars de dimensions més reduïdes, "el que ens deixin fer", ha afirmat.

Com a gest cap al públic pallarès del festival, el Doctor Music Festival convida totes les persones empadronades al Pallars Sobirà a assistir-hi de manera gratuïta.


NO T'HO PERDIS: els concerts de la temporada

Últimes notícies

    Publicitat