Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Madness, Festival Jardins de Pedralbes
Foto: Concert StudioMadness, Festival Jardins de Pedralbes

El Festival de Pedralbes podria no celebrar-se aquest estiu

La Generalitat garanteix el certamen però defensa que s'ha de convocar un concurs per adjudicar-ne l'organització

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El Festival de Pedralbes podria caure del calendari de festivals d'aquest estiu. La promotora responsable, Concert Studio, denuncia que l'edició d'aquest estiu es troba en l'aire perquè encara no té el vistiplau de la Generalitat –responsable del palau i els jardins que l'allotgen-, segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ACN. Concert Studio esgrimeix que fa un any i mig que esperen un conveni i disposen d'una carta firmada per la secretària general de la Presidència durant el mandat de Quim Torra en què se'ls autoritza a celebrar-lo també aquest any. La Generalitat, per la seva banda, garanteix el futur del certamen, però defensa que s'ha de convocar un concurs –que es resoldrà a finals de març- perquè hi ha una segona promotora interessada a organitzar-lo.

Concretament, Concert Studio espera la firma des del 20 de juny del 2021, data en què va entrar en vigor el nou conveni de cinc anys. En la missiva enviada llavors per Meritxell Masó com a secretària general de la Presidència, la Generalitat es comprometia a elaborar i acceptar el conveni, pel qual la promotora s'encarregaria d'organitzar el festival durant un any.

Ni Bob Dylan, ni Madness, ni Norah Jones

Emparant-s'hi, Concert Studio creu que l'executiu català ha d'autoritzar-ne la celebració i que sigui la mateixa promotora qui se n'encarregui. "El compromís està per escrit, però ara no volen complir-lo", assegura a l'ACN el seu director, Martín Pérez.

Al seu entendre, la Generalitat "no vol fer el festival" i creu que, passi el què passi amb el concurs, ja seria massa tard. "Habitualment, treballem amb deu o dotze mesos de marge i ara ho hem de tenir tot enllestit en dos. És una evidència que no ho volen fer", rebla a l'Agència.

Per això, ja donen per perdudes gran part de les actuacions internacionals, com les de Bob Dylan, Norah Jones, Madness, Blondie, The Corrs, Lang Lang, Cat Stevens, Earth Wind & Fire, Rod Steward o Sting.

En aquest sentit, el director de Concert Studio demana que es compleixin els compromisos que la Generalitat té signats "avui mateix, perquè demà ja és molt més tard". Si no és així, adverteixen que emprendran accions legals.

Pedralbes "se celebrarà"

Per la seva banda, la Generalitat assegura que el festival se celebrarà i circumscriuen la situació al fet que la cessió que havia fet l’Ajuntament de Barcelona a la Generalitat de l'espai no contemplava la celebració de festivals, sinó només d’actes institucionals. Per aquest motiu, el Govern va demanar al consistori una modificació d'usos, que es va fer a finals de novembre.

L’autorització per aquest estiu es podria haver adjudicat directament si ningú més volgués organitzar el certamen a l'espai, segons la Generalitat, però una altra empresa hi ha manifestat interès, de manera que cal fer un concurs.

Ara asseguren que s’està treballant amb la "màxima diligència" i amb "criteris econòmics però també qualitatius" i amb "transparència, concurrència i interès general". El concurs hauria de quedar resolt a finals de març. Fonts de l'executiu recorden que l’any passat (quan el concurs encara el va fer l’Ajuntament de Barcelona) es va adjudicar a finals d’abril.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de 2023 a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat cos

Últimes notícies

    Publicitat