Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Gremi alerta del desgast psicològic dels restauradors per culpa de les restriccions

Un video denuncia l'empitjorament de la situació del sector mitjançant un video amb testimonis de propietaris de bars i restaurants

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

"M'aixeco cada matí sense veure cap futur, només veig que ens han abandonat", explica la Lourdes, propietària d'un bar a Gràcia. La Melissa, també propietària d'un altre restaurant a Gràcia, exposa sense filtres que "si no fos per la família que tinc, no hauríem pogut pagar cap despesa personal dels darrers quatre mesos". Aquests són dos dels testimonis d'un vídeo de poc més de dos minuts que ha difós el Gremi de Restauració de Barcelona, per alertar del desgast que estan patint els propietaris i treballadors del sector de la restauració.  

M'aixeco al matí sense veure cap futur
"Hem observat un empitjorament de la situació de molts restauradors, amb cada cop més casos d’insomni, atacs d’ansietat, depressió i angoixes severes", explica en Roger Pallarols, director del Gremi. Ho corroboren testimonis com el d'en Matías, a Ciutat Vella, que lamenta com "això és una situació que et lleva la son. Les despeses que abans estaven resoltes, com les dels meus fills, ara estan en dubte". 

Per Pallerols, aquest vídeo "hauria de remoure la consciència de tots aquells que segueixen reclamant sacrificis i més sacrificis a un sector i a unes persones que es troben al límit de la seva capacitat". Sobretot, prossegueix,"si tenim en compte que les restriccions, que des del 21 de desembre suposen un tancament encobert (absolut en el cas de la restauració dels centres comercials) no estan suposant un descens significatiu del nombre de contagis”.  

Segons el president del Gremi, als restauradors només els queden dues opcions: "Tancar el negoci i arrossegar el deute durant anys, o bé seguir endeutant-se de manera temerària i confiar que l’inici de la recuperació no es faci esperar". 

 NO T'HO PERDIS: Sopes del món a Barcelona

Llegeix l'especial gastronòmic de Time Out, amb els millors bars i restaurants de Barcelona que has de tastar aquest 2021

Últimes notícies

    Publicitat