Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El Macba tindrà entrada gratuïta cada dissabte
Notícies / Art

El Macba tindrà entrada gratuïta cada dissabte

MACBA
© Maria Dias MACBA

Important novetat en el panorama dels museus de la ciutat. El Macba, el centre de referència de l'art contemporani a Catalunya, passarà a tenir entrada gratuïta cada dissabte. La mesura serà possible gràcies a un acord entre la institució i la multinacional japonesa de moda Uniqlo.

L'accés serà de franc cada dissabte entre les 16 i les 20 h, una franja de màxima afluència setmanal. El lliure accés afecta les exposicions temporals i també la resta d'activitats que el museu organitza en aquest horari. En aquesta línia, es preveu que un cop al mes –l'últim dissabte– es programi algun tipus de concert o espectacle obert a tota la ciutadania.

La mesura començarà a implantar-se ja, des d'aquest pròxim dissabte 24 de març, dia en què hi ha prevista la interpretació de l'obra de l'artista nord-americana Rosemarie Castoro –connectada amb l'exposició de l'autora que es pot veure al centre fins al 15 d'abril–  per part del ballarí i coreògraf Carmelo Salazar.

La col·laboració entre el Macba i la cadena de botigues japonesa va en la línia d'altres iniciatives que havien posat en marxa centres com la Tate de Londres o el MoMA de Nova York, i s'emmarca en la política prioritària del museu que busca impulsar l'accessibilitat i divulgar la cultura i l'art contemporani entre públic divers. "És una idea que tenia al cap des que vaig arribar, el d'aproximar l'art a les famílies i la ciutadania", ha comentat Ferran Barenblit, director del Macba.

L'acord –que d'entrada té l'abast d'un any– també inclou l'organització d'altres propostes artístiques innovadores en diferents formats com ara tallers familiars, concerts, performances i dansa. Cada dissabte, a més a més, tindran lloc les sessions 'Parlem amb...', que serviran per descobrir l'art contemporani de la mà dels seus protagonistes. Hi participaran els artistes Francesc Torres (7 abril) o Domènec (21 d'abril), entre altres.

L'últim dissabte de mes s'oferirà una proposta més intensa: el primer d'aquests esdeveniments veurà la llum el 28 d'abril i serà un concert de música experimental de l'artista britànic Luke Fowler, un dels nominats al prestigiós Premi Turner 2012 per a artistes menors de 50 anys. També s'anuncia per al 26 de maig l'actuació de la banda de pop mallorquina Papa Topo. Es tracta de "fer que al museu passin coses i que el públic tingui excusa per trepitjar-lo cada dissabte", ha remarcat Barenblit.

Els portaveus d'Uniqlo han explicat que "com a marca ens sentim còmodes amb l'art, casa amb la nostra filosofia de fer que a moda i l'art siguin democràtics". Sembla que la col·laboració de la marca amb el museu serà llarga i intensa, i en un futur també podria tenir forma de producte, segons avancen. 

Advertising
Advertising

Comentaris

0 comments