Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
museu d-art contemporania de barcelona
© Maria DiasMACBA

El Macba tindrà entrada gratuïta cada dissabte

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Important novetat en el panorama dels museus de la ciutat. El Macba, el centre de referència de l'art contemporani a Catalunya, passarà a tenir entrada gratuïta cada dissabte. La mesura serà possible gràcies a un acord entre la institució i la multinacional japonesa de moda Uniqlo.

L'accés serà de franc cada dissabte entre les 16 i les 20 h, una franja de màxima afluència setmanal. El lliure accés afecta les exposicions temporals i també la resta d'activitats que el museu organitza en aquest horari. En aquesta línia, es preveu que un cop al mes –l'últim dissabte– es programi algun tipus de concert o espectacle obert a tota la ciutadania.

La mesura començarà a implantar-se ja, des d'aquest pròxim dissabte 24 de març, dia en què hi ha prevista la interpretació de l'obra de l'artista nord-americana Rosemarie Castoro –connectada amb l'exposició de l'autora que es pot veure al centre fins al 15 d'abril–  per part del ballarí i coreògraf Carmelo Salazar.

La col·laboració entre el Macba i la cadena de botigues japonesa va en la línia d'altres iniciatives que havien posat en marxa centres com la Tate de Londres o el MoMA de Nova York, i s'emmarca en la política prioritària del museu que busca impulsar l'accessibilitat i divulgar la cultura i l'art contemporani entre públic divers. "És una idea que tenia al cap des que vaig arribar, el d'aproximar l'art a les famílies i la ciutadania", ha comentat Ferran Barenblit, director del Macba.

L'acord –que d'entrada té l'abast d'un any– també inclou l'organització d'altres propostes artístiques innovadores en diferents formats com ara tallers familiars, concerts, performances i dansa. Cada dissabte, a més a més, tindran lloc les sessions 'Parlem amb...', que serviran per descobrir l'art contemporani de la mà dels seus protagonistes. Hi participaran els artistes Francesc Torres (7 abril) o Domènec (21 d'abril), entre altres.

L'últim dissabte de mes s'oferirà una proposta més intensa: el primer d'aquests esdeveniments veurà la llum el 28 d'abril i serà un concert de música experimental de l'artista britànic Luke Fowler, un dels nominats al prestigiós Premi Turner 2012 per a artistes menors de 50 anys. També s'anuncia per al 26 de maig l'actuació de la banda de pop mallorquina Papa Topo. Es tracta de "fer que al museu passin coses i que el públic tingui excusa per trepitjar-lo cada dissabte", ha remarcat Barenblit.

Els portaveus d'Uniqlo han explicat que "com a marca ens sentim còmodes amb l'art, casa amb la nostra filosofia de fer que a moda i l'art siguin democràtics". Sembla que la col·laboració de la marca amb el museu serà llarga i intensa, i en un futur també podria tenir forma de producte, segons avancen. 

Últimes notícies

    Publicitat