Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
AllClear Mapa
Foto: AllClear

El mapa que descobreix el monument més popular de cada país (el d'Espanya és a Barcelona)

El Taj Mahal encapçala el rànquing de popularitat i entre els monuments més famosos d'Europa en destaca un de Barcelona

Liv Kelly
M. P. Muñoz
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat

El món és ple de llocs veritablement meravellosos. Si el que us deixa bocabadats són els impressionants paisatges naturals, probablement us vinguin a la ment llocs com la Muntanya Fuji, el Llac Baikal i les Cascades Victòria. Més coses fetes per l'home? Bé, hi ha la Torre Eiffel, l'Estàtua de la Llibertat, Machu Picchu... la llista continua.

Però quins punts de referència ens agraden més a tots? El proveïdor d'assegurances de viatge AllClear té resposta. Va basar les seves troballes en el nombre de pàgines vistes que va rebre cada punt de referència a Wikipedia i ho va posar tot junt en aquest mapa. 

També ha recopilat els llocs més buscats del món per fer una llista dels set principals, que afirmen audaçment que són les Noves Set Meravelles del Món. 

Arreu del món, la fita més investigada a Wikipedia és l'increïble Taj Mahal de l'Índia. Creat al segle XVII, el palau és àmpliament considerat la major peça d'arquitectura indoislàmica mai construïda i va acumular més de 28 milions de pàgines vistes. 

El segon més popular és l'edifici més alt del món, el Burj Khalifa a la Unió dels Emirats Àrabs. Amb més de 23 milions de pàgines vistes, segons AllClear, aquest gratacel a Dubai s'eleva sobre la resta dels gratacels del món quan es tracta de cerques a Wikipedia. 

En tercer lloc hi ha l'Everest. La muntanya més alta del món (sobre el nivell del mar) es troba a la frontera entre la Xina i el Nepal i l'escalen unes 800 persones a l'any. La seva pàgina de Wikipedia va ser vista 22 milions de vegades.

Sagrada Família, la referència a Espanya

Si busquem entre els monuments de referència a Europa i mirem cap al sud, és clar, entre tots els punts turístics a Espanya destaca la Sagrada Família, edifici de referència en un continent presidit per les creacions de l'home o les antigues ruïnes. 

Europa

Mapa d'Europa

Fora d'Europa, l'Estàtua de la Llibertat als EUA, amb 19 milions de visites, i la Gran Muralla Xinesa amb 17 milions, conformen la resta del top cinc. Aquí hi ha la resta de llocs més populars del món, il·lustrats per cada continent.

 

Àfrica

Mapa d'Àfrica

Àsia

Mapa d'Àsia

Amèrica del Nord i Central

Mapa d'Amèrica

Oceania

Mapa d'Oceania

Sudamèrica

Mapa d'Amèrica del Sud

NO T'HO PERDIS: les 14 destinacions més infravalorades d'Europa

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona  amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat