1. sagrada familia façana naixement
  Foto: Sagrada Familia
 2. Sagrada Família
  FOTO: ShutterstockSagrada Família
 3. Sagrada Família
  Sagrada Família
 4. sagrada familia
  FOTO: Sagrada familia
 5. Sagrada Familia
  © Ricoh Theta
 • Llocs d'interès | Llocs i edificis religiosos
 • preu 2 de 4
 • Sagrada Família
 • Crítica de Time Out

Basílica de la Sagrada Família

La Basílica de la Sagrada Família va ser el projecte més important de Gaudí que actualment atrau més de tres milions i mig de visitants a l'any

Publicitat

Time Out diu

Gaudí va dedicar més de 40 anys (els últims 14 exclusivament) a aquest projecte, i està enterrat sota la nau. Molts consideren que la cripta i la façana del Naixement, que es van completar quan Gaudí estava a la vida, són els elements més bells de l'església. Aquesta última, que dona al carrer Marina, sembla com si un gegant hagués vessat cera sobre una catedral gòtica, com la Catedral de Barcelona, però inspirada en la flora, fauna o figura humana, combinades en harmonia en un sorprenent tapís de pedra que representa escenes dels primers anys de Crist.

La façana de la Passió, al carrer Sardenya, proporciona un contrapunt ombrívol als excessos de la façana de la Nativitat. Té columnes inquietants en forma de pinyol i escultures angulars de Josep Maria Subirachs que mostren les 12 estacions de la creu. La façana que dona al carrer Mallorca està dedicada a la Resurrecció i és una massa de núvols de pedra i trompetes blasonades amb les paraules del Credo dels Apòstols. Un dels monuments més populars del món que cal visitar.

Quant costa entrar a la basílica?

Hi ha diferents tipus d'entrades per visitar l'interior de la basílica. La general són 26 €; per a estudiants i menors de 30 anys 24 €; per a persones jubilades 21 € i per a menors d'11 anys l'entrada és gratuïta. També hi ha les entrades amb audioguia inclosa o amb visita guiada, a banda de poder escollir si també voleu visitar les torres o no.

Què podeu veure amb l'entrada senzilla?

L'entrada permet passejar per l'interior de l'església, un meravellós bosc de columnes a l'estil de les grans catedrals gòtiques, amb una nau central travessada per un transsepte. Les columnes centrals són de pòrfir, segurament l'únic element natural capaç de suportar la gran cúpula de l'església, que s'elevarà fins als 170 m quan el temple estigui acabat.

L'entrada també permet visitar el museu del soterrani, amb exposicions sobre la història de la construcció, els models originals de l'obra escultòrica i l'oportunitat de veure escultors treballant en models de guix a través d'un vidre.

Quant de temps dura la visita?

La visita guiada dura més o menys de 50 minuts a una hora, encara que us podeu quedar després pel vostre compte. Si agafeu l'entrada senzilla, la visita pot durar una mica menys, ja que no inclou l'entrada a les torres, encara que potser esteu més temps observant el conjunt de vitralls dissenyats per Joan Vila-Grau, que fan que la Sagrada Família sigui un esclat de llum.

Com visitar la Sagrada Família gratis?

Si voleu veure l'interior del temple sense pagar l'entrada general, us expliquem un truc per poder fer-ho: aprofitar la missa dels diumenges per accedir a la basílica. Té lloc cada diumenge a les 9 del matí, i les portes del carrer de la Marina obren des de les 8:30 h. Si opteu per aquesta opció, us recomanem anar amb temps de sobra, perquè la cua acostuma a ser molt llarga.

A més, hi ha persones que poden entrar gratis a la Sagrada Família, però per l'alta demanda és necessari sol·licitar-ho amb 48 hores d'antelació. Poden accedir-hi gratis els menors d'11 anys, les persones a l'atur (només dimecres de 9 a 12 h), les persones amb discapacitat amb un acompanyant, i els religiosos i religioses.

Detalls

Adreça
Mallorca, 401
Barcelona
08013
Transport
Sagrada Família (M: L2-L5)
Preu
Adults (més de 30 anys): 26 €; Estudiants i menors de 30 anys: 24 €; persones jubilades: 21 €; Menors d'11 anys: entrada gratis
Horaris
Obert cada dia. De novembre a febrer, de 9 a 18 h. Març, de 9 a 19 h. D’abril a setembre, de 9 a 20 h. Octubre, de 9 h a 19 h. 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener, de 9 a 14 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà