Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Basílica de la Sagrada Família

Basílica de la Sagrada Família

Llocs d'interès, Llocs i edificis religiosos Sagrada Família
Recomanat
Sagrada Família
1/5
FOTO: ShutterstockSagrada Família
Sagrada Família
2/5
Sagrada Família
sagrada familia
3/5
FOTO: Sagrada familia
Sagrada Familia façana naixement
4/5
Foto: Sagrada Familia
Sagrada Familia
5/5
© Ricoh Theta

Time Out diu

"Envieu a Gaudí i la Sagrada Família a l'infern", va dir Picasso, i encara que és fàcil veure com alguns dels clixés religiosos de l'edifici i la devoció del seu creador poden molestar un jove cubista, el temple emblemàtic de Barcelona inspira moltes altres persones.

Gaudí va dedicar més de 40 anys (els últims 14 en exclusiva) a aquest projecte, i està enterrat sota la nau. Molts consideren que la cripta i la façana del Naixement, que es van completar quan Gaudí estava en vida, són els elements més bells de l'església. Aquesta última, que dóna al carrer Marina, a primera vista sembla com si un gegant hagués vessat cera sobre una catedral gòtica, però una inspecció més detallada mostra que cada protuberància és una escultura intricada on la flora, la fauna i les figures humanes es combinen per formar un sorprenent tapís de pedra que representa escenes dels primers anys de Crist.

La façana de la Passió, al carrer Sardenya, proporciona un contrapunt ombrívol als excessos de la façana del Naixement. Té columnes inquietants en forma d'os i escultures angulars de Josep Maria Subirachs que mostren les 12 estacions de la creu. Les sorprenents portes de metall, darrere de l'escultura de la flagel·lació de Jesús, estan totalment cobertes de cites de la Bíblia en diversos idiomes. La façana que dóna al carrer Mallorca està dedicada a la Resurrecció i és una massa de núvols de pedra i trompetes blasonades amb les paraules del Credo dels Apòstols.

Uns cinc milions de persones visiten la Sagrada Família cada any (la combinació d'ingressos de les entrades i les donacions caritatives financen la construcció de l'obra, que actualment necessita prop d'1 milió d'euros al mes). L'entrada dona accés a l'interior de la església, un meravellós bosc de columnes a l'estil de les grans catedrals gòtiques, amb una nau central travessada per un transsepte. Les columnes centrals són de pòrfir, segurament l'únic element natural capaç de suportar la gran cúpula de l'església, que tindrà 170 m, quan s'enllesteixi. També destaca el conjunt de vitralls, dissenyats per Joan Vila-Grau seguint la màxima de Gaudí, que volia que el temple fos un esclat de llum.

L'entrada també permet visitar el museu del soterrani, amb exposicions sobre la història de la construcció, els models originals de l'obra escultòrica i l'oportunitat de veure escultors treballant en models de guix a través d'un vidre.

Publicat

Detalls

Adreça Mallorca, 401
Sagrada Família
Barcelona
08013
Transport Sagrada Família (M: L2-L5)
Preu Entrada bàsica, 15€. Amb guia, 24€. Basílica, guia i torres, 29€. Entrada i audioguia, 22€. Entrada, audioguia i Casa Museu Gaudí, 26€.
Contacte
Horaris Obert cada dia. De novembre a febrer, de 9 a 18 h. Març, de 9 a 19 h. D’abril a setembre, de 9 a 20 h. Octubre, de 9 h a 19 h. 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener, de 9 a 14 h
També t'agradarà