Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Basílica de la Sagrada Família

 • Llocs d'interès
 • Sagrada Família
 • Crítica de Time Out
 1. Sagrada Família
  FOTO: ShutterstockSagrada Família
 2. Sagrada Família
  Sagrada Família
 3. sagrada familia
  FOTO: Sagrada familia
 4. Sagrada Familia façana naixement
  Foto: Sagrada Familia
 5. Sagrada Familia
  © Ricoh Theta
Publicitat

Time Out diu

"Envieu a Gaudí i la Sagrada Família a l'infern", va dir Picasso, i encara que és fàcil veure com alguns dels clixés religiosos de l'edifici i la devoció del seu creador poden molestar un jove cubista, el temple emblemàtic de Barcelona inspira moltes altres persones.

Gaudí va dedicar més de 40 anys (els últims 14 en exclusiva) a aquest projecte, i està enterrat sota la nau. Molts consideren que la cripta i la façana del Naixement, que es van completar quan Gaudí estava en vida, són els elements més bells de l'església. Aquesta última, que dóna al carrer Marina, a primera vista sembla com si un gegant hagués vessat cera sobre una catedral gòtica, però una inspecció més detallada mostra que cada protuberància és una escultura intricada on la flora, la fauna i les figures humanes es combinen per formar un sorprenent tapís de pedra que representa escenes dels primers anys de Crist.

La façana de la Passió, al carrer Sardenya, proporciona un contrapunt ombrívol als excessos de la façana del Naixement. Té columnes inquietants en forma d'os i escultures angulars de Josep Maria Subirachs que mostren les 12 estacions de la creu. Les sorprenents portes de metall, darrere de l'escultura de la flagel·lació de Jesús, estan totalment cobertes de cites de la Bíblia en diversos idiomes. La façana que dóna al carrer Mallorca està dedicada a la Resurrecció i és una massa de núvols de pedra i trompetes blasonades amb les paraules del Credo dels Apòstols.

Uns cinc milions de persones visiten la Sagrada Família cada any (la combinació d'ingressos de les entrades i les donacions caritatives financen la construcció de l'obra, que actualment necessita prop d'1 milió d'euros al mes). L'entrada dona accés a l'interior de la església, un meravellós bosc de columnes a l'estil de les grans catedrals gòtiques, amb una nau central travessada per un transsepte. Les columnes centrals són de pòrfir, segurament l'únic element natural capaç de suportar la gran cúpula de l'església, que tindrà 170 m, quan s'enllesteixi. També destaca el conjunt de vitralls, dissenyats per Joan Vila-Grau seguint la màxima de Gaudí, que volia que el temple fos un esclat de llum.

L'entrada també permet visitar el museu del soterrani, amb exposicions sobre la història de la construcció, els models originals de l'obra escultòrica i l'oportunitat de veure escultors treballant en models de guix a través d'un vidre.

Detalls

Adreça
Mallorca, 401
Sagrada Família
Barcelona
08013
Transport
Sagrada Família (M: L2-L5)
Preu
Entrada bàsica, 15€. Amb guia, 24€. Basílica, guia i torres, 29€. Entrada i audioguia, 22€. Entrada, audioguia i Casa Museu Gaudí, 26€.
Horaris
Obert cada dia. De novembre a febrer, de 9 a 18 h. Març, de 9 a 19 h. D’abril a setembre, de 9 a 20 h. Octubre, de 9 h a 19 h. 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener, de 9 a 14 h

Què hi ha ara mateix

Fira de Nadal a la Sagrada Família

 • Mercats i fires

El mercat nadalenc de més tradició de l'Eixample torna aquest Nadal i amb prop d'un centenar de parades a l'emblemàtic edifici de Gaudí. A partir de dissabte 26 de novembre hi podreu comprar arbres i plantes de Nadal, pessebres i decoració nadalenca, regals i artesania així com torrons, formatges, embotits, llaminadures i castanyes. També han organitzat activitats familiars i pels més petits com un taller que inclourà una visita a la Basílica de la Sagrada Família i elaborar un taller de crear un canelobre portaespelmes de cartó. És una activitat que necessita reserva prèvia i està disponible fins al 31 de desembre. La Fira de Nadal de la Sagrada Família estarà oberta de 10 h a 21 h i fins a les 22 h en cas de festius i vigílies. 

Publicitat
També t'agradarà