Notícies

El mapa que et diu quantes espècies de serps i granotes viuen al teu barri

L'Ajuntament de Barcelona crea una eina interactiva per poder consultar la flora i la fauna de Barcelona

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

Algun cop has pensat quin ocell canta cada matí al costat de casa o què es mou entre els arbustos de Montjuïc? L'Ajuntament de Barcelona ha creat una guia essencial per redescobrir Barcelona de manera completament diferent, molt més verda i respectuosa amb el medi ambient. L'Atles de la biodiversitat de Barcelona és una eina interactiva que permet conèixer de primera mà qui són els nostres veïns vegetals, florals i animals d'una manera molt amena i divertida, sense necessitat de desplaçar-se a la muntanya i en un sol clic.

Més de 500 espècies de fauna 

En el mapa s'hi poden observar els 73 barris de la ciutat dividits en el nombre d'espècies que alberguen: plantes, arbres, ocells, papallones, vertebrats, basses neutralitzades i comunitats vegetals. A primera vista, el Poble-sec és l'àrea que gaudeix d'una biodiversitat més àmplia amb un total de 1.109 espècies identificades en el seu terreny. Es pot consultar tan informació més detallada sobre un animal en concret com el nombre exacte d'ametllers que creixen a Barcelona: tot això i molt més segons les preferències de cada usuari. 

Atles de biodiversitat de Barcelona
Foto: Ajuntament de BarcelonaAtles de biodiversitat de Barcelona.

Els 5 barris amb més fauna i flora 

  1. El Poble-sec (1.109)
  2. Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (627)
  3. Horta (620)
  4. Pedralbes (588)
  5. Montbau (579)

Una guia verda sense sortir de casa

El funcionament del mapa és molt senzill i intuïtiu. A la part esquerra de la pàgina apareixen set categories –plantes, arbres, ocells, papallones, vertebrats, basses neutralitzades i comunitats vegetals– que es poden visualitzar en el conjunt del mapa, de manera independent o simultània, activant o desactivant els requadres. A mà dreta, apareix el nom dels barris, un cop s'ha clicat a sobre, i el llistat d'espècies que hi acull. 

Atles de biodiversitat de Barcelona
Ajuntament de BarcelonaLlistat d'espècies vegetals, florals i animals

Un dels altres punts forts és veure quin és el percentatge de cobertura vegetal de Barcelona, descobrint així que hi ha molt més verd del que ens pensem a la ciutat; Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes són els absoluts protagonistes d'aquest índex, que es pot calcular fent moure una barra a la part esquerra. 

Atles de biodiversitat de Barcelona
Ajuntament de BarcelonaÍndex de vegetació

NO T'HO PERDIS: 6 jardins secrets de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat