Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El mar també és de les dones

Mar Vallverdú
Escrit per
Mar Vallverdú
Publicitat

Per què quan pensem en la imatge d'algú que es dedica a la pesca o alguna professió marítima ens ve directament al cap la imatge d'un home? On són les dones que treballen al mar?

Aquest és l'estigma amb què està intentant trencar, des d'inicis del 2018, el Museu Marítim de Barcelona. Per tal de fer-ho, han decidit fer una crida demanant imatges i fotografies de dones treballant a espais marítims i acabar així amb la invisibilització de la dona al mar i la idea que és un espai de treball exclusivament masculí. 

Prou de sirenes sense veu, les dones també són pescadores, navegants, xaraxaries, marineres, biòlogues... El projecte del MMB, sota el nom de Dona'm la mar, busca donar veu a la seva feina i posar, per fi, una perspectiva de gènere a les professions marítimes. 

Si la teva àvia, la teva mare, una coneguda o tu mateixa heu treballat al mar, envieu imatges, tant antigues com actuals, al correu del MMB: informacio@mmb.cat. Amb les imatges recollides el museu prepara una exposició especial pel Dia de la Dona Treballadora.

Últimes notícies

    Publicitat