Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor entrepà de pollastre fregit de Barcelona?

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

El tancament de Chicken Shop & Dirty Burger ha estat un cop dur per als amants del pollastre rostit –feien els millors de Barcelona-, però també per als freaks de l’entrepà de pollastre fregit, un rara vis que costa trobar a Barcelona, tret que t’agradi la mutació arrebossada que venen al KFC o et mengis un trist 'chicken burger' a la graella a qualsevol hamburgueseria moderneta. El fet és que la mort de Chicken Shop va suposar la pèrdua del seu sandvitx de pollastre fregit, una bèstia que havia deixat un buit irreparable a la ciutat... fins ara.

L’altre dia, el Carles Armengol, de Van Van Var, em va treure de la depressió després de descobrir-me la Gringa (Lleialtat, 16), una restaurant de tacos informal que acaben d’obrir els responsables del food truck Eureka, als límits del Raval. Bons tacos de carnitas, natxos amb tones de crema agra (massa) i l’estrella de la carta, la recomanació personal del Carles: un bun de pollastre fregit que va desaparèixer del plat en qüestió de segons... És commovedor que la gent es preocupi tant pel meu colesterol.

El bun de la Gringa m’ha fet oblidar el ploradíssim sandvitx del Chicken Shop. No només l’ha substituït, per a mi fins i tot l’ha superat. Col morada, cogombrets, pa de brioix artesanal, llima, una cortina de formatge cheddar desfet, salsa chipotle i una rajola de pollastre amb una crosta de fregit perfecta, gairebé sexual. El tros d’au no és ni massa gruixut, ni massa gran. I quin encert. El brioix el pot contenir i l’entrepà no es desfà quan li claves les grapes. Totes les peces funcionen en aquest engranatge perfecte i greixós, especialment si el fas anar gola avall amb les micheladas de la casa, uns monstres que arriben amb l’ampolla de Pacifico o Modelo fent el pi a la gerra.

Reflexió post ingesta: que el Coronel Sanders se’n vagi a fregir espàrrecs; del pollastre ja s’encarreguen a la Gringa.

Últimes notícies

    Publicitat