Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor restaurant de verdures del món és a Barcelona!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Xavier Pellicer torna a la càrrega. A finals de l'estiu passat va tancar el Celerí per traslladar-lo a un espai amb més capacitat d'espai de cuina. I ja tenim aquí la seva continuació. El renaixement de Celerí –que amb la seva audaç visió de la verdura de temporada complementada amb proteïna vegetal o animal va merèixer l'estrella Michelin en el seu el primer any– es concreta sota el nom de Xavier Pellicer Restaurant, i acaba d'obrir portes a Provença, 310.

Xavier Pellicer al Celerí
Xavier Pellicer al Celerí
© Maria Dias

I poca broma, que en quinze dies de funcionament ja ha fet córrer rius de tinta. Acaba de rebre el premi al Millor Restaurant de Verdures del Món en el concurs We're Smart Think Vegetables! de We're Smart Green Guide, guia de restaurants verds d'arreu del món, que vindria a ser l'equivalent al World's Best Restaurants, però en vegetarià.

Què ha canviat, del Celerí al Xavier Pellicer Restaurant? Doncs de fet, poca cosa. Si de cas, ha millorat. «Seguim amb una línia cent per cent continuista», ens explica el xef. «De fet, estàvem nominats per la feina feta fins al 15 de setembre, quan vam tancar. No ens han donat el premi per aquests quinze dies d’obertura, home», riu. Pellicer és un dels primers xefs catalans que van fer bandera de l'ecologia i la biodinàmica en l'alta gastronomia, ja en la seva magnífica –i breu– etapa a Can Fabes.

Però la millora passa per estar «en un local amb més capacitat: era necessari que fos a peu de carrer», i sobretot equipat amb una brasa vegetal oberta i focs per cuinar al wok. «Disposar d’aquests dos recursos addicionals em permet afegir més matisos de cocció a les verdures», explica. De fet, la seva intenció no és lluny d'aplicar al vegetal la concepció de brasa d’autor de l'Asador Etxebarri. Com per exemple, en un 'chuletón' de coliflor a la brasa, fet volta i volta, amb espècies massala. Per acabar de completar la seva visió, més endavant hi instal·laran un forn tenduri.

Els assidus a la seva frapant concepció de menjar bo i saludable –plats erigits al voltant d’una verdura superlativa, i que tenen tres versions: la vegetal i dues mes amb matisos de peix o carn, però en sempre mana la verdura– poden estar tranquils: seguiran trobant les seves creatives i saboroses revisions de les mongetes amb patata o el gaspatxo.

S’hi pot menjar al mateix preu d’abans: entre 50 i 60 euros, podeu gaudir de tres platets per persona, que Pellicer recomana compartir, encara que més endavant faran un degustació. I sapigueu que al migdia hi trobareu un menú de 29 euros i cinc platets, que canvia cada dia.

Tornarà la Michelin? El Celerí es va fer mereixedor del màxim guardó després d’un any cuinant. «Vam sortir anunciats a la guia com a ‘tancats per trasllat’ i en teoria ens van posar l’estrella a la nevera. Si fem les coses com abans, o encara millor, doncs ells ja decidiran», opina.

Últimes notícies

    Publicitat