Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Moll de la Fusta es remodelarà amb un nou espai de 7.460 m2

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

"Ha de ser un espai més obert, més endreçat i més ciutadà". Aquestes eren les paraules que expressava Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, a principis de l'any 2018 després d'aprovar un acord entre el consistori i el Port de Barcelona. Un pacte inèdit que tenia com a objectiu principal reduir l'impacte de l'activitat creuerista a la ciutat i tornar la façana marítima que comprèn les Drassanes, el Maremàgnum i el moll a la ciutat. Entre les mesures que s'extreuen del pacte també hi ha la d'allunyar les terminals de ferris i creuers. La reforma que acaba d'aprovar l'Ajuntament de Barcelona és el primer dels projectes que s'aprova i vol complir amb l'objectiu de retornar aquest front marítim al barri, suposant una reurbanització de 7.460 m2 del Moll de la Fusta.

Remodelació de més de 7.000 m2
Foto: Ajuntament de Barcelona

2,4 milions d'euros i una gran Balconada

El projecte de remodelació està en marxa i el consistori ha posat calendari i tot, es preveu que comencin les obres en el segon semestre del 2020. D'espai de pas a àrea de passeig amb zones d'obres, zones delimitades activitats de lleure i renovació de subministraments i il·luminació.

Tot plegat s'englobarà en el que s'ha batejat com La Balconada i es distribuirà en cinc espais diferenciats pels usos que se'ls doni. La Sala serà l'espai destinat a la pausa amb un conjunt de bancs lineals. L'Umbracle, el gran protagonista de la remodelació, serà una zona d'ombra de 1.200 m2 que servirà per evitar al sol a la vegada que acollirà tota mena d'esdeveniments. La vegetació i el verd l'aportarà el jardí de Medinaceli, una extensió de la plaça del Duc de Medinaceli que, a part d'aconseguir fer arribar aquest espai fins al mar, també serà una gran zona de jocs infantils i pistes de petanca. El circuit de patinets serà un dels espais d'esbarjo per a petits i grans, juntament amb el Pati.

La Balconada del Moll de la Fusta
La Balconada del Moll de la Fusta
Foto: Ajuntament de Barcelona

Amb aquesat reurbanització de gran format i adaptada al passeig que ja existeix, l'equip de govern pretén guanyar un espai per al barri i integrar d'aquesta manera el front marítim a la ciutat. El consistori ja ha avançat que en el futur caldrà actuar amb els mateixos objectius sobre el passeig de Colom.

NO T'HO PERDIS: El Museu Hermitage cada cop més a prop

Últimes notícies

    Publicitat