Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El Moll de la Fusta es remodelarà amb un nou espai de 7.460 m2
Notícies / Ciutat

El Moll de la Fusta es remodelarà amb un nou espai de 7.460 m2

La Balconada
Foto: Ajuntament de Barcelona La Balconada

"Ha de ser un espai més obert, més endreçat i més ciutadà". Aquestes eren les paraules que expressava Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, a principis de l'any 2018 després d'aprovar un acord entre el consistori i el Port de Barcelona. Un pacte inèdit que tenia com a objectiu principal reduir l'impacte de l'activitat creuerista a la ciutat i tornar la façana marítima que comprèn les Drassanes, el Maremàgnum i el moll a la ciutat. Entre les mesures que s'extreuen del pacte també hi ha la d'allunyar les terminals de ferris i creuers. La reforma que acaba d'aprovar l'Ajuntament de Barcelona és el primer dels projectes que s'aprova i vol complir amb l'objectiu de retornar aquest front marítim al barri, suposant una reurbanització de 7.460 m2 del Moll de la Fusta.

 

Remodelació de més de 7.000 m2
Foto: Ajuntament de Barcelona

 

 

2,4 milions d'euros i una gran Balconada

El projecte de remodelació està en marxa i el consistori ha posat calendari i tot, es preveu que comencin les obres en el segon semestre del 2020. D'espai de pas a àrea de passeig amb zones d'obres, zones delimitades activitats de lleure i renovació de subministraments i il·luminació.

Tot plegat s'englobarà en el que s'ha batejat com La Balconada i es distribuirà en cinc espais diferenciats pels usos que se'ls doni. La Sala serà l'espai destinat a la pausa amb un conjunt de bancs lineals. L'Umbracle, el gran protagonista de la remodelació, serà una zona d'ombra de 1.200 m2 que servirà per evitar al sol a la vegada que acollirà tota mena d'esdeveniments. La vegetació i el verd l'aportarà el jardí de Medinaceli, una extensió de la plaça del Duc de Medinaceli que, a part d'aconseguir fer arribar aquest espai fins al mar, també serà una gran zona de jocs infantils i pistes de petanca. El circuit de patinets serà un dels espais d'esbarjo per a petits i grans, juntament amb el Pati.

 

La Balconada del Moll de la Fusta

 

La Balconada del Moll de la Fusta
Foto: Ajuntament de Barcelona

 

 

Amb aquesat reurbanització de gran format i adaptada al passeig que ja existeix, l'equip de govern pretén guanyar un espai per al barri i integrar d'aquesta manera el front marítim a la ciutat. El consistori ja ha avançat que en el futur caldrà actuar amb els mateixos objectius sobre el passeig de Colom.

 

NO T'HO PERDIS: El Museu Hermitage cada cop més a prop

Advertising
Advertising

Comentaris

0 comments