Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El motiu d'Instagram per eliminar els GIF's de les històries

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Va ser la gran novetat d'Instagram i ràpid vam descobrir que era la cirereta que perfeccionava les addictives històries. Com podíem haver viscut tant de temps sense ells? - ens vam preguntar els mateixos que ara ens preguntem com ha pogut desaparèixer el botó que donava accés a l'infinit món dels dibuixets animats de l'aplicació. No patiu, tenim la resposta! (aplaudiments en bucle, pixelats i, si pot ser, en forma de GIF).

No és un error ni és per falta d'actualitzar l'aplicació, deixa't de culpar que aquesta vegada els GIF's han desaparegut per una decisió interna d'Instagram i d'Snapchat. Es veu que alguns d'aquests 'stickers' animats -la gran majoria provinents de la pàgina especialitzada Giphy- incloïen continguts racistes i ofensius cap al col·lectiu negre. Una usuària a través de Twitter va alarmar que quan buscaves la paraula 'crim' al buscador de l'aplicació, el resultat era una animació d'un mico amb un comptador que enumera les morts de persones negres utilitzant la paraula "nigger" per si la cosa no era prou bèstia. El GIF puja el to ofensiu amb un presentador blanc que anima el simi a augmentar la xifra. 

Aquest campió dels campions dels GIF's racistes ha forçat les dues aplicacions ha borrar temporalment l'opció d'incloure GIF's de les històries, com també l'eliminació del polèmic 'sticker' de la web proveïdora Giphy. Aquests últims s'han compromès a revisar tot el dipòsit de GIF's i evitar que torni a passar el mateix. En els pròxims dies veurem si Instagram i Snapchat retornen les animacions als Stories, això sí, lliures de racisme i sempre carregades de bon humor.

Últimes notícies

    Publicitat