Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El mural a favor de Pablo Hasél amb la cara de Joan Carles I, esborrat al cap de 24 hores

La pintura de Roc Blacblock amb la paraula 'lladre' enganxada al front del rei emèrit ha estat tapada per una brigada de neteja

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

El mural de Roc Blackblock a favor de la llibertat de Pablo Hasél no ha durat ni 24 hores. L'obra, que representava el rei emèrit amb la paraula 'lladre' enganxada al front, es va pintar diumenge en un acte de protesta organitzat per la plataforma Llibertat Pablo Hasél als jardins de les Tres Xemeneies i va ser esborrada dilluns per una brigada de neteja de l'Ajuntament de Barcelona.

 

L'acció, en la qual van participar diversos artistes sota el lema 'Llibertat d'expressió. Els drets es defensen exercint-los. Pinta+escriu+dibuixa', forma part de les protestes que ha desencadenat l'ordre de presó que el raper lleidatà va rebre per part de l'Audiència Nacional el passat 2 de febrer i que l'obliga a ingressar en un centre penitenciari en els pròxims dies. 

Hasél està condemnat per un "delicte d’enaltiment del terrorisme i injuries i calumnies a la corona i a les forces i cossos de seguretat de l’Estat en alguns dels seus tuits i cançons", condemna que la plataforma considera que "atempta contra la llibertat d’expressió, coartant i limitant la nostra capacitat crítica i expressiva, una censura que rebutgem a tota costa".

Tant Roc Blackblock com la plataforma Llibertat Pablo Hasél havien mostrat la seva consternació per la destrucció del mural a través de les xarxes socials i l'Ajuntament ha sortit al pas anunciant que es restituiria. L'alcaldessa Ada Colau i el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra Solé, han assegurat que ha estat un error i que no hi va haver cap ordre política per eliminar-lo. No s'ha esclarit encara, però, quan es restituirà i d'on va procedir l'ordre d'esborrar el mural.

NO T'HO PERDIS: Tres noves obres d'art urbà a Catalunya que has de conèixer

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat