Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El poema 'Tu, tot, tothom' de Joana Brabo protagonitza l'anunci de l'obertura de botigues en diumenge a Barcelona

Amb la nova normativa municipal els comerços podran obrir aquest dia entre el 15 de maig i el 15 de setembre

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

A partir d'aquest diumenge fins a l'onze de setembre, cada diumenge serà d'obertura comercial. Per tant, aquesta setmana donarà el tret de sortida a gairebé quatre mesos de botigues obertes. I l'artista Joana Brabo, l'autora del conegut poema 'Tu, tot, tothom' ha estat la protagonista de la campanya de l'Ajuntament de Barcelona per anunciar aquesta notícia. L'obra fonètica, creada fa deu anys, és la veu principal del projecte per anunciar que els diumenges està tot obert a la ciutat.

El poema es va donar a conèixer l'any 2011 i a partir d'aquell moment "va crear un fenomen viral sense precedents a la història de la poesia", confessa Joana Brabo. A la publicació d'Instagram, l'autora descriu com es va sentir durant els dies després de la viralització: "vaig riure, viag plorar, em vaig amagar sota una pamela gegant perquè tothom em coneixia de la nit al dia". 
View this post on Instagram

A post shared by Joana Brabo (@joanabrabo)

Després d'aprovar la nova normativa municipal, Barcelona passarà de quinze a 27 diumenges oberts en les zones turístiques. Es tracta del primer estiu després de l'ampliació dels horaris comercials (de 12 h a 20 h) i hi haurà més botigues obertes als carrers de la ciutat.

L'obertura no és obligada i la zona on el comerç podrà obrir el diumenge inclou bona part de la ciutat. Tot i això, queden exclosos alguns espais d'un parell de barris com la part d'Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc i dos centres comercials com La Maquinista i l'Heron City.

NO T'HO PERDIS: Les millors botigues de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat