Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Port de Barcelona confirma el futur de l'Imax

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

S'acaba una espera d'anys de negociacions, degradació i incerteses. El cine Imax Port Vell del Maremagnum ja té, després de 6 anys de tancament, una sortida definitiva al seu lamentable estat. Port de Barcelona ho ha confirmat aquest dimecres, les instal·lacions s'enderrocaran. La decisió s'ha pres en l'últim consell d'administració entre les dues autoritats competents dels cinemes, el port i l'Ajuntament de Barcelona.

La concessió per poder-hi gestionar i explotar un cinema s'acabava el 24 de març del 2024, tot i que com a tal portava tancat des de l'estiu del 2014, una vegada esgotada la fórmula exitosa del cinema immersiu. La fi d'aquest tipus de cinema sumat a la deriva comercial de la zona van portar al tancament del centre d'oci i el posterior abandonament. Segons s'informa en un comunicat, el Port decideix posar fi a aquesta "situació de crisi i abandó de les instal·lacions" i "declarar la caducitat de la concessió" per la posterior demolició de l'edifici.

Imax Port Vell
Imax Port Vell
FOTO: Wikipedia

6 anys buscant una sortida

El format revolucionari i immersiu IMAX, desenvolupat als anys 30 a Estats Units, aterra per primer cop al país l'any 1995 i s'ubica al Port de Barcelona. Suposa tota una revolució en la projecció de cinema a la ciutat i ràpidament desperta l'atracció de públic, distribuïdores, turistes i escoles. Qui no recorda fer el 'pack' Aquàrium i IMAX en un dia d'excursió a Barcelona? Aquella època daurada va permetre obrir dues sales més a Madrid, una altra a Mallorca i una altra a València. Malauradament l'any 2014 la crisi definitiva del format feia tancar les últimes dues sales que quedaven obertes a Espanya, les de Madrid i Barcelona.

Durant aquests 6 anys de tancament el propietari de la concessió va barallar diferents opcions per reaprofitar les instal·lacions en un centre comercial, un teatre o que servís per ampliar l'aquàrium. 25 anys després de la seva inauguració, per fi, se sap que el seu futur més immediat és tornar al seu estat original, ser un gran terraplè on començar de zero.

NO T'HO PERDIS: Tanca un dels referents de les tapes 

Últimes notícies

    Publicitat