Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El poster torero de Metallica

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Avui prossegueix la gira espanyola de Metallica: avui actuen al Wizink center de Madrid per segon cop i el set de febrer de ben segur que rebentaran el Palau Sant Jordi. Arriben en un estat de forma dolç: els artífexs del thrash metal –i sens dubte una de les bandes clau de la història del heavy– confirmen amb l'inspirat i enèrgic Hardwired... to Self-Destruct el seu bon estat de forma (i el que és més: fa que els fans guanyin confiança, perquè certifica que el també molt recomanable 'Death Magnetic' (2018), operació 'retorn als orígens', no va ser flor d'un estiu).

El 'setlist' tira d'esquenes: unes 20 cançons, amb collita recent i els clàssics mes aguerrits, com 'Leper Messiah' o 'Seek & Destroy'. Ara bé, si alguna cosa ha fet trontollar Lars & co. en els darrers anys ha sigut l'estètica (que més que sovint va lligada amb l'ètica: recordem que una de les coses que feia embogir els fans d'amor per la banda en la seva primera dècada era que representaven el paradigma de grup heavy sense artifici ni hòsties: samarreta negra, texans i bambes, els Ramones del metal).

I en aquest sentit, el pòster de la gira espanyola potser no agradarà una bona part de la parròquia: hi veiem un improbable torero metal –per cert, clavat a John Galiano– i quatre toros a les cantonades, resseguides per la bandera espanyola. Per què un pòster de dracs al concert de Lisboa i al de Madrid un torero? Suposo que el tòpic de 'l'oeoeoe' i la plaça de toros encara tira molt en els circuits internacionals.

Per si fos poc, la promotora espanyola ha emès un comunicat sobre els objectes prohibits al concert: Ipads, bengales, ampolles d'aigua, càmeres d'objectiu gran... i roba amb tatxes!

Prohibida la roba amb taxtes en el concert d'una banda que en el seu moment –i encara ho fa!– tocava com posseïda himnes al cuir i a la tatxa de l'alçària de 'Hit the lights', 'Whiplash' o 'Metal Militia'. No em digueu que la vida no és estranya.

Últimes notícies

    Publicitat