Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El premi Llibreter 2019 guardona la gosadia: Beckmann i Erpenbeck

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

El premi que atorga el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Llibreter, arriba a la 20a edició en plena forma i amb una aposta clara per la gosadia en els seus guardons estel·lars, el premi a Altres Literaris i el de Literatura Catalana. 'Les formes del verb anar' (Angle) / 'Yo voy, tu vas, él va' (Anagrama), de l'alemanya Jenny Erpenbeck, s'ha emportat el primer. I 'Novel·la' (Quaderns Crema), de Pol Beckmann, l'altre.

I diem gosadia perquè la novel·la d'Erpenbeck parla dels migrants amb una prosa, segons el jurat, "mancada d'excés de dramatisme". "La descripció de les persones migrades s'ha elaborat amb una distància prou intel·ligent per no caure en tòpics", afegeix. L'autora ha deixat clar que "una de les funcions de la literatura és superar i passar fronteres". No tenim cap dubte, com diu Sílvia Sesé, editora d'Anagrama, que Erpenbeck "és una de les grans escriptores alemanyes del nostre temps".

Pel que fa a Beckmann, que només té 28 anys, el jurat destaca la "qualitat" i "atreviment literari" de 'Novel·la', a banda de remarcar "la seva originalitat en el plantejament dels límits entre la ficció i la realitat, jugant amb el lector i sorprenent-lo fins al final".

D'un anys ençà, el gremi també premia els millors llibres de l'any de literatura infantil i juvenil, i d'àlbum il·lustrat. El Llibreter de literatura infantil i juvenil d'altres literatures és per a 'La cançó del cucut' (Bambú), de l'autora britànica Frances Hardinge. El de literatura catalana, per a 'Camins d'aigua' (Barcanova), de Raimon Portell. I el millor àlbum és 'Sirenes' (Kókinos), de la nord-americana Jessica Love.

NO T'HO PERDIS: Llibres per llegir a l'estiu

Últimes notícies

    Publicitat