Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El primer edifici imprès en 3D d'Espanya està a Barcelona

El projecte de l'IAAC s'ha construït amb materials de kilòmetre zero i no ha generat cap residu

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) ha presentat el primer edifici imprès en 3D d’Espanya. El projecte, que duu per nom TOVA, es troba a les instal·lacions de Valldaura Labs (Horta-Cerdanyola) i s’ha construït amb fang i una grúa WASP, un sistema d’impressió 3D per a l’edificació. 

Projecte 3D Print House del IAAC
Foto: Gregori Civera / IAACProjecte 3D Print House del IAAC

 La idea neix de l'equip d’estudiants i investigadors del Postgrau d’Arquitectura amb Impressió 3D de l’IAAC i és fruit de la necessitat de trobar noves maneres d’afrontar els reptes socials i mediambientals del futur. De fet, TOVA s’ha realitzat amb un dels mètodes constructius més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient en l’actualitat perquè, no només s’ha construït en set setmanes i amb materials de kilòmetre zero, sinó que, a més, el procés de construcció no ha generat cap residu; el que es tradueix com un edifici amb una petjada de carboni quasi nul·la. 

Detalls de la 3D Print House de l'IAAC
Foto: Gregori Civera / IAACDetalls de la 3D Print House de l'IAAC

El projecte respon a les emergències climàtiques i migratòries de l’actualitat i del futur. Per això, ha nascut com un prototip d’habitatge sostenible que es podria construir en qualsevol part del món i ha demostrat ser una prometedora tècnica per solucionar els problemes d’accés a l'habitatge en zones vulnerables o en assentaments temporals, oferint opcions per a la creació d’espais assequibles i més sostenibles. 

TOVA és el començament d’una col·laboració més ambiciosa amb el sistema de l'empresa WASP per realitzar una casa sencera amb la tecnologia de la impressió 3D. 

Projecte 3D Print House de IAAC y WASP
Foto: IAACProjecte 3D Print House de IAAC y WASP

NO T'HO PERDIS: Així són les noves portes del Liceu creades per Jaume Plensa

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat