Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
© Shutterstock

El primer supermercat de menjar amb tares obre a Barcelona

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Llençar menjar és horrorós. I encara ho és més quan veus les xifres: segons les Nacions Unides, cada any van a l'abocador 1,3 bilions de tones de menjar. Estadísticament, un de cada tres dels aliments que mengem al cap de l'any. I en els paisos desenvolupats, el 40 % cauen al forat negre de la cadena de comercialització: és a dir, que els supermercats esdevenen, més que cadenes de comercialització, abocadors.

Davant d'aquesta tessitura trista i demencial –l'objectiu final de les polítiques mundials no és acabar amb la fam al món?–, la 'start-up' I am Perfect Food ha nascut per a «recuperar productes en perfecte estat, abans que vagin a les escombraries i comercialitzar-los amb descomptes de fins al 80 %», explica la seva directora, Desiree Taboada.

No us imagineu res repugnant. Segons explica Taboada, comercialitzen tres menes de productes: «paquets amb petites tares, com caixes de cereals abonyegades, productes que s'acosten a la seva data de caducitat o de consum preferent i en breu tindrem fruita i verdura lletja, que potser no sortirà en cap anunci però no mereix acabar a les escombraries». I deixa ben clar que no venen res caducat ni en mal estat: és més, la primera informació que veus en la seva web quan cliques damunt del producte que t'interessa és la informació de consum preferent o la imperfecció del producte.

Productes en oferta a I am Perfect Food
Productes en oferta a I am Perfect Food

Trobareu el supermercat digital en la seva web i també us podeu descarregar l'aplicació de mòbil. Desenganyeu-vos: no substituirà la vostra compra setmanal, però és una bona opció per estalviar, sobretot si teniu un bar o sou família nombrosa. Passejant-hi, t'hi trobes cartrons de de llet de gamma alta rebaixats d'1 euro a 67 cèntims, o paquets de cafè tropical abonyegats que es venen de 3,20 a 1,99 €. La compra mínima a I am Perfect Food és de 15 euros, i de moment serveixen a domicili a la majoria de Barcelona ciutat i a Castelldefels. Ara bé, per un cost d'un euro, podeu fer la compra i passar-la a recollir a Apunts, una empresa social de missatgeria i serveis digitals, a Consell de Cent 217.

«Cada cop tanquem convenis amb més empreses i tindrem més productes a la venda. Aquesta és una empresa social. Però empresa al cap i a la fi, i l'objectiu del nostre supermercat és tenir beneficis», diu Taboada. I el cercle és rodó i virtuós, afegeix, «perquè quan més cresquem, més reduirem el menjar que es llença a les escombraries. Esclar que el gran objectiu final hauria de ser tancar la botiga per manca de mercat, però malauradament això no succeirà. Almenys no pas a curt termini».

Últimes notícies

    Publicitat