Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El que encara pots veure al Festival de Peralada

Escrit per
Begoña García Carteron
Publicitat

La guitarra de Carlos Santana, la música negra de Kool & The Gang i el tàndem de veu i piano de Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida són algunes de les cites imprescindibles d’aquest agost a Peralada

Si la calor t’empeny a fugir de Barcelona i vols gaudir de nits amb molt bona música, en un jardí a la fresca i un entorn medieval inigualable, el Festival Castell de Peralada, a l’Alt Empordà, és el teu destí. El festival enceta la recta final d’aquesta edició amb un agost carregat de cites imprescindibles de l’escena nacional i, sobretot, internacional. I és que, entre els noms que hi programen, destaca amb lletres lluminoses el de Carlos Santana (11 d’agost), una llegenda viva de la guitarra, probablement el millor guitarrista del món, que arriba amb el seu ‘Divination Tour’. D’origen mexicà i pioner en la fusió de ritmes afrollatins, blues, jazz i rock, Santana va saltar a la fama l’any 1969, en un concert mític al festival de Woodstock de San Francisco. Des d’aleshores, els seus directes no han perdut la força inicial i segueixen vibrant amb un so genuí i inimitable que cal sentir i viure almenys un cop a la vida.

Una altra formació que ha fet ballar a nombroses generacions des de meitat dels anys 60 amb la seva barreja de soul, funk i disco són els Kool & The Gang (15 d’agost). Al llarg de la seva existència, la banda de Nova Jersey ha venut més de 70 milions de discos, ha guanyat dos Grammy entre altres nombrosos premis i ha esdevingut una de les formacions de música negra més populars de tots els temps. A Peralada prometen un directe molt potent en el que es podran sentir èxits com la famosa ‘Celebration’ o la popular ‘Jungle Boogie’, que Quentin Tarantino va incloure en la banda sonora de ‘Pulp Fiction’.

Entre els noms d’aquí destaquen els de Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida (9 d’agost), que s’uneixen per primer cop per oferir el que promet ser una nit màgica. La veu immensa d’ella, que brilla en tots els gèneres, ja sigui jazz, fado, flamenc, pop o folklore sud-americà, es fusiona amb la capacitat d’adaptació i improvisació al piano d’ell en un duo inèdit que despertarà passions.

A més, a Peralada es viuran altres nits musicals carregades de bon gust. Entre altres propostes, els amants de l’òpera podeu gaudir de ‘La flauta màgica’ de Mozart (6 i 7 d’agost) en un muntatge del director Oriol Broggi, que debuta en aquest gènere, i els amants de la dansa vibrareu amb l’aclamada ballarina del Teatre del Bolxoi Svetlana Zakharova i el seu espectacle ‘Amore’ (13 d’agost). I per arrodonir un estiu musical, l’espectacle ‘Folia’ (17 d’agost) abaixarà el teló de la 32a edició del festival amb una proposta original de dansa basada en el hip hop i les músiques barroques. Una recta final de luxe que bé mereix una escapada!

Últimes notícies

    Publicitat