Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Arcs de llum del Raval
La TragineraArcs de llum del Raval

El Raval estrena llums de Nadal d’inspiració gitana creats per joves del barri

L'objectiu és il·luminar les zones més fosques del barri i fer un homenatge a la cultura gitana

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ens encanta passejar sota les llums de Nadal quan arriba aquesta època de l’any. Veure cada disseny lluminós i esbrinar què representa: unes fulles de boix grèvol, unes boles per a l’arbre, l’estrella dels Reis d’Orient… Ara que ja sabem com serà la il·luminació de la ciutat, podem parar atenció a alguns dels nostres barris per descobrir quins motius il·luminaran els seus carrers més emblemàtics. I en els llums amb històries interessants al darrere, el Raval s’emporta la palma. 

Enguany, el Raval quedarà guarnit amb 92 arcs de llum distribuïts en 7 ubicacions del barri, en una iniciativa del projecte #RavalKm0 que vol il·luminar les zones més fosques perquè tinguin més vida, siguin agradables i generin un sentiment de pertinença a les persones que hi viuen.  

Llums del Raval
La TragineraLlums del Raval

A més, el carrer de la Cera n'estrenarà quatre, dissenyats i construïts per persones joves de la comunitat gitana que formen part de l’Associació Carabutsí, una entitat que vol preservar i dinamitzar la cultura de la comunitat gitana a Catalunya. La creació col·lectiva d’aquests llums de Nadal també és la celebració de l’EcoMuseu Urbà Gitano de Barcelona, que es troba al mateix carrer de la Cera i que enguany fa un any. 

I com seran aquests nous llums? Els quatre arcs nous faran al·lusió a la presència d’aquesta cultura al Raval. De fet, els joves han treballat la idea dels llums a partir de quatre imatges: la bandera gitana, una fotografia de grup de les persones participants, una del cantant Peret i la Tia Pepi, i per últim una imatge d’El Chacho i el seu piano. 

Llums del Raval
La TragineraLlums del Raval

La resta d'arcs es penjaran a la plaça de la Universitat, al carrer d’en Robador, a la Rambla del Raval, a l'avinguda Drassanes, al Mercat de La Boqueria, al carrers de la Reina Amàlia, de les Carretes, de la Riereta, dels Salvador, de Sant Climent, Botella i a la Plaça del Pedró, així com en 6 equipaments del barri. 

L’encesa d’aquests llums del Raval tindrà lloc el dissabte 26 de novembre, de 17.30 h a 19.30 h, en una festa a plaça del Pedró. La celebració estarà oberta a tot el veïnat i a la ciutadania en general: hi haurà una xocolatada i una actuació musical. 

Llums del Raval
JORDI PUIG CASTELLANOLlums del Raval

A més, els curiosos podran conèixer’n tots els detalls a través d’una ruta virtual a través de l’aplicació Ravalopoly d’Explorins. Aquestes rutes de Nadal #RavalKm0 serveixen per conèixer el barri i descobrir de prop el projecte, els seus protagonistes i descarregar la informació dels carrers il·luminats. Ah, i el dilluns 12 de desembre es farà una ruta pels carrers enllumenats del projecte per inaugurar les rutes de Ravalopoly.

NO T'HO PERDIS: Nadal 2022 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat. 

Últimes notícies

    Publicitat