Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Raval estrena llums de Nadal d’inspiració gitana creats per joves del barri

L'objectiu és il·luminar les zones més fosques del barri i fer un homenatge a la cultura gitana

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ens encanta passejar sota les llums de Nadal quan arriba aquesta època de l’any. Veure cada disseny lluminós i esbrinar què representa: unes fulles de boix grèvol, unes boles per a l’arbre, l’estrella dels Reis d’Orient… Ara que ja sabem com serà la il·luminació de la ciutat, podem parar atenció a alguns dels nostres barris per descobrir quins motius il·luminaran els seus carrers més emblemàtics. I en els llums amb històries interessants al darrere, el Raval s’emporta la palma. 

Enguany, el Raval quedarà guarnit amb 92 arcs de llum distribuïts en 7 ubicacions del barri, en una iniciativa del projecte #RavalKm0 que vol il·luminar les zones més fosques perquè tinguin més vida, siguin agradables i generin un sentiment de pertinença a les persones que hi viuen.  

Llums del Raval
La TragineraLlums del Raval

A més, el carrer de la Cera n'estrenarà quatre, dissenyats i construïts per persones joves de la comunitat gitana que formen part de l’Associació Carabutsí, una entitat que vol preservar i dinamitzar la cultura de la comunitat gitana a Catalunya. La creació col·lectiva d’aquests llums de Nadal també és la celebració de l’EcoMuseu Urbà Gitano de Barcelona, que es troba al mateix carrer de la Cera i que enguany fa un any. 

I com seran aquests nous llums? Els quatre arcs nous faran al·lusió a la presència d’aquesta cultura al Raval. De fet, els joves han treballat la idea dels llums a partir de quatre imatges: la bandera gitana, una fotografia de grup de les persones participants, una del cantant Peret i la Tia Pepi, i per últim una imatge d’El Chacho i el seu piano. 

Llums del Raval
La TragineraLlums del Raval

La resta d'arcs es penjaran a la plaça de la Universitat, al carrer d’en Robador, a la Rambla del Raval, a l'avinguda Drassanes, al Mercat de La Boqueria, al carrers de la Reina Amàlia, de les Carretes, de la Riereta, dels Salvador, de Sant Climent, Botella i a la Plaça del Pedró, així com en 6 equipaments del barri. 

L’encesa d’aquests llums del Raval tindrà lloc el dissabte 26 de novembre, de 17.30 h a 19.30 h, en una festa a plaça del Pedró. La celebració estarà oberta a tot el veïnat i a la ciutadania en general: hi haurà una xocolatada i una actuació musical. 

Llums del Raval
JORDI PUIG CASTELLANOLlums del Raval

A més, els curiosos podran conèixer’n tots els detalls a través d’una ruta virtual a través de l’aplicació Ravalopoly d’Explorins. Aquestes rutes de Nadal #RavalKm0 serveixen per conèixer el barri i descobrir de prop el projecte, els seus protagonistes i descarregar la informació dels carrers il·luminats. Ah, i el dilluns 12 de desembre es farà una ruta pels carrers enllumenats del projecte per inaugurar les rutes de Ravalopoly.

NO T'HO PERDIS: Nadal 2022 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat. 

Últimes notícies

    Publicitat