Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barri del rec d'Igualada
Foto: Time Out Barcelona

El Rec d'Igualada: 3 espais que heu de visitar

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

El Rec d'Igualada és un d'aquells indrets que s'ha de veure, recórrer i olorar per entendre'l i gaudir-ne. Hi tornem coincidint amb el desè aniversari del Rec.0, el projecte nascut per dinamitzar el barri de les adoberies d’Igualada i que dos cops a l'any transforma espais industrials en pop-ups de marques de moda i accessoris –al Rec.020, del dimecres 6 al dissabte 9, participen una vuitantena de firmes i dissenyadors–. Us recomaneu tres llocs que sintetitzen el passat i present del barri i que posen sobre la taula el seu futur, a l'espera del nou pla director urbanístic signat per l'Ajuntament i la Generalitat per donar nous usos al Rec.

1 - Taller Lubochka

En els últims deu anys al barri s'han establert nous veïns: el col·lectiu La Maca, el restaurant Somiatruites i la dissenyadora Olya Dubovik. Amb el nom de Lubochka signa bosses i accessoris de pell d'adob vegetal (la compra als veïns del Rec, a Miret), i el que la fa més singular és el treball amb tècniques artesanals i exquisides. El seu estudi i showroom, espai antigament destinat a assecar la pell que ha estat reformat per Arquitectura G, obrirà cada tarda; dimecres 18 Lubochka impartirà un taller sobre la creació de la bossa 'Redondo', una de les seves peces icòniques (dijous es farà un taller d'emmotllat a càrrec de l'Escola Gaspar i divendres visitaran el taller els sabaters Aldanondoyfdez).

Taller Lubochka
Taller Lubochka
Foto: Time Out Barcelona

2 - Curtits Badia

Al Rec havien arribat a estar actius fins a 250 tallers i a l'actualitat encara funcionen una trentena de fàbriques; les que es dediquen a la pell s'han especialitzat i convertit en proveïdors de grans cases de luxe, com Curtits Badia. L'empresa nascuda el 1889, ara en mans de la quarta generació, ofereix visites guiades a les seves instal·lacions cada migdia de festival (inici a les 12 h a Cal Granotes) i és una oportunitat per descobrir el procés de tractament de la pell (la part molla, on s'adoba i s'asseca, i la part d'acabats, on s'afegeix color i es dona resistència al material). En un moment de nous hàbits de consum i de materials substitutius de la pell, aquí raonen que treballen amb un subproducte de la indústria càrnica i també admeten preguntes sobre sostenibilitat.

3 - Cal Salat

A cada edició, el Rec.0 aposta per obrir espais inèdits i aquesta vegada ens fan accessible Cal Salat, on encara sembla que notem la fortor de la indústria tot i que l’activitat va cessar als anys 80; l'antiga adoberia acollirà una exposició dedicada a les arquitectures del Rec i al pati de l'adoberia Bas i Jordi hi haurà una mostra fotogràfica dels deu anys del Rec.0. A l'espera dels canvis que puguin arribar amb el nou pla director urbanístic, des del Rec.0 apunten que el projecte "deixarà d’existir quan el barri estigui plenament poblat". 

Antiga adoberia Salat
Antiga adoberia Salat
Foto: Time Out Barcelona

NO T'HO PERDIS: més construccions singulars per als amants de l'arquitectura

Últimes notícies

    Publicitat