Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El "rei del reggaeton" Daddy Yankee es corona amb un nou record

"Transcendir diferents cultures en el meu idioma i representar-lo ha estat la missió des del començament de la meva carrera"

Sara Martínez
Escrit per
Sara Martínez
Publicitat

Poc més d'un any i mig després, "Con calma" de Daddy Yankee i en col·laboració amb el raper canadenc Snow, aconsegueix les 2.000 milions de visites a Youtube. Tant en un comunicat de premsa com en Twitter, l'artista ho agraeix als seus seguidors: "Transcendir diferents cultures en el meu idioma i representar-lo ha estat la missió des del començament de la meva carrera. No hi ha major satisfacció que continuar amb el meu llegat i continuar vigent en la música". És la setena vegada que el porto-riqueny supera aquesta xifra en la mateixa plataforma i és l'artista llatí amb més subscripcions a Youtube, comptant amb més de 30,6 milions.

La cançó, gravada a Los Ángeles i al Canadà pel director Marlon Peña, està inspirada en la cançó "Informer" de Snow, llançada en 1992. A més, el rei del reggaetón va voler remuntar-se al passat per a crear "una unitat entre el passat i el present amb l'energia i la frescor que carregava la música i el ball en aquests temps". En el vídeo apareix una versió animada de Daddy Yankee, que entre els seus seguidors és conegut com "Sikiri", ballant amb un grup de ballarins al ritme del tema.

Des que va ser llançada per primera vegada el 23 de gener de 2019 la cançó va ocupar el lloc número 1 en la llista Top Songs a nivell global durant sis setmanes no consecutives. En 2020 va fer una mitjana de més de 1,5 milions de vistes per dia i va arribar al cim en llistes de 15 països, a més d'estar en el top 10 d'altres 11.

A més, es va posicionar en el número 21 de la gran llista d'èxits musicals dels Estats Units, Billboard Hot 100, la qual cosa va suposar la primera entrada de Snow en la llista després de 25 anys. Tres mesos després del llançament de la cançó, l'artista va fer un remix de "Con calma" juntament amb la cantant Katy Perry, sent tot un èxit perquè ja compta amb més de 86 milions de visualitzacions.

NO T'HO PERDIS: El videoclip explosiu i sensual que uneix a Rosalía i Kylie Jenner

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat