Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Sónar fa sonar l'orgue del Palau Güell amb tecnologia digital

L'edifici de Gaudí acull Hyperorgan, una experiència avantguardista oberta també al públic general

Escrit per
Meritxell Palou
Publicitat

El Sónar presenta l'experiència sonora 'Hyperogan' amb l'orgue del Palau Güell de Gaudí, ja que és un dels pocs instruments que té la tecnologia necessària per fer-ho possible. La proposta artística, que es podrà gaudir únicament durant la setmana del Sónar, del dimecres 15 al diumenge 19 de juny de 10 a 20 h, farà que els visitants puguin recórrer tot l'edifici mentre la música omple tot l'espai.

Els assistents podran visitar les diverses sales de l'edifici de Gaudí i escoltaran la peça especial que ha creat Gamut Inc per l'ocasió, que sonarà ininterrompudament i de manera automàtica. Durant la visita, es podrà anar ascendint pels diferents nivells del Palau Güell fins a arribar al terrat. Els visitants que tinguin una acreditació Sónar 2022 tindran l'entrada gratuïta i els compradors de tiquets del festival disposen d'un preu especial de 5 €.

Què és un hiperorgue?

L'hiperorgue és un terme que explica les infinites possibilitats que s'ofereixen als compositors i intèrprets gràcies a la intervenció, via tecnologia MIDI, d'un orgue tradicional amb software i hardware digital. El projecte de l'hiperorgue del Palau Güell és fruit de la cocreació entre el mestre orguener Albert Blancafort, qui va reconstruir l'orgue l'any 2011, el tecnòleg Santi Vilanova i els músics berlinesos Gamut Inc.

El concepte d'hiperorgue s'ha anat gestant durant els últims anys a Alemanya i ha culminat amb la celebració de diversos festivals i esdeveniments. Amb aquest projecte, Barcelona fa un pas més en la recuperació de la importància organística en l'àmbit europeu.

L''Hyperorgan' suposa una nova etapa en la trajectòria d'aquest instrument, que el situa en l'avantguarda de la creació musical. Amb la implementació de les noves tecnologies digitals es poden fer sonar els tubs de manera diferent a la coneguda i s'amplien les possibilitats del seu ús, ja que l'organista disposa de més possibilitats interpretatives.

El SónarExtra i l'Hyperorgan'

El SónarExtra és el recorregut per la ciutat que planteja el festival durant la setmana del Sónar. Es du a terme una ruta a través d'intervencions sonores al cor de Barcelona. A banda del Palau Güell, l'itinerari proposa el descobriment de les intervencions sonores a la Fundació Antoni Tàpies, l'Hotel ME Barcelona, a més de presentacions audiovisuals al CCCB com a part d'ISEA2022 Barcelona. 

NO T'HO PERDIS: Sónar 2022: 11 concerts imprescindibles

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat