Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El sorprenent vídeo de Barcelona sense turistes en ple juny

El 'youtuber' Albert Lloreta ha publicat un vídeo que confirma els mals (o bons) auguris: ni rastre de turistes

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Si heu passejat pel centre de Barcelona, no us estem explicant cap novetat, la ciutat està orfe de turistes i d'aglomeracions. Aquests dies baixar la Rambla o pujar Passeig de Gràcia amb poca gent, comptant que és ple juliol, és una experiència que la majoria de gent encara té per registrar. Canícula, xafogor i que els carrers semblin d'una tarda d'octubre? La pandèmia continua marcant els nostres dies i cada dia que passa es confirma que serà l'estiu més atípic dels últims 30 anys, on una estranya però a la vegada agradable calma fa estiu a Barcelona. 

Barcelona sense turistes
Barcelona sense turistesFOTO: Albert Lloreta

Mentre ens adaptem a aquest nou escenari, els barcelonins es divideixen entre els que celebren poder reconquistar els espais turístics de la ciutat i els que pateixen econòmicament la falta de turistes. Siguis del grup que siguis, et convidem a recórrer els barris de la Ribera, Sant Pere i el Gòtic amb un vídeo gravat el passat 21 de juny. L'Albert Lloreta n'és el realitzador i, segons explica en el peu del vídeo és moment de "poder gaudir d'un centre tranquil, silenciós i veïnal". Amb l'objectiu d'immortalitzar aquest moment, Lloreta fa un retrat transparent i sense manipulacions de la realitat que es viu i es respira en una zona que, en un altre temps, bulliria de moviment i turistes. 

L'autor, que no dissimula la seva postura a favor d'una ciutat sense masses de turisme, titula de forma irònica el vídeo com a ASMR (Resposta sensorial meridiana autònoma). Aquest terme s'utilitza per definir un fenomen de vídeos per Internet que inclou un contingut que és molt agradable d'escoltar o veure. La majoria d'aquests vídeos es graven amb micròfons de molta qualitat i aconsegueixen efectes cerebrals propers a l'orgasme. 

NO T'HO PERDIS: La font de la Plaça Reial transformada en una piscina improvisada

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat