Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tabac escalfat
Foto: Shutterstock

El tabac escalfat tindrà les mateixes restriccions que el tradicional

En el mateix decret, el Govern central prohibeix els productes amb aromatitzants

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Adeu als locals que permetien l'ús de tabac escalfat, també al seu ús en altres recintes. El govern espanyol ha pres una decisió transcendent contra aquest tipus de producte en ratificar un decret que iguala la regulació del tabac escalfat amb la de les cigarretes tradicionals.

S'estén, a més, una prohibició als productes tabaquers amb aromatitzants, imposant l'obligació de detallar advertències sobre els possibles riscos per a la salut en les etiquetes. La disposició normativa específica exclusivament sobre el tabac escalfat, deixant de banda els dispositius de vapeig, que actualment estan sota l'atenció del Ministeri de Sanitat per a la seva pròpia regulació.

El decret amplia les restriccions comercials, prohibint la venda de productes del tabac que continguin aromes característics en qualsevol dels seus components, com filtres, papers per a fumar, envasos o càpsules. També queda vetada qualsevol tècnica que pugui alterar l'olor o el sabor dels productes o intensificar el fum, i a més, s'especifica que els filtres, papers i càpsules no podran contenir tabac ni nicotina.

Tabac Escalfat
Foto: Shutterstock

Una nova obligació pel tabac escalfat és la inclusió en l'embalatge exterior d'un missatge informatiu impactant: "El fum del tabac conté més de 70 substàncies cancerígenes", acompanyat de les fotografies pertinents, com en els envasos de tabac tradicional.

El moviment de l'executiu central és una resposta directa a una directiva europea, representant una transposició fidedigna d'aquesta regulació. La nova normativa entrarà en vigor en un termini de tres mesos des de la seva publicació oficial al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

NO T'HO PERDIS: Habitat en liquidació: la marca de mobles tanca totes les seves botigues, inclosa la de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat