Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Teatre Principal de Barcelona es rehabilitarà per obrir el 2024

L’emblemàtic edifici tindrà sis sales que acolliran un projecte cultural dedicat al teatre, l’audiovisual i l’art

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

 El Teatre Principal de Barcelona, situat a la part final de la Rambla, reobrirà a partir del 2024. Actualment es troba en desús, però l’Ajuntament i els promotors han acordat un pla urbanístic per remodelar aquest emblemàtic edifici històric de manera integral i convertir-lo en un espai dinamitzador de la vida de barri. 

L’interior d’aquest edifici compta amb 11.000 metres quadrats que es dividiran sis sales dedicades al teatre tradicional, immersiu i un espai expositiu, que es comunicaran a través d’un espai interior que farà de passatge obert i unirà la Rambla amb el carrer de Lancaster. Així doncs, el Teatre Principal podrà acollir unes 2.520 persones perquè gaudeixin del projecte cultural que hi haurà al seu interior. També hi haurà un espai de restauració i una botiga.

L’oferta cultural que impulsarà aquest establiment no es limitarà només al teatre tradicional, sinó que el Principal serà un edifici obert i amb activitats durant moltes de les hores de gaudi de la Rambla. S’hi faran exposicions d’espais d’arts immersives de gran format, que per les seves característiques no acostumen a poder formar part de col·leccions particulars. De fet, serà la primera instal·lació d’aquest tipus a Europa, de manera que entrarà en els circuits artístics internacionals i donarà suport a artistes locals i internacionals. 

Des de la seva inauguració, el s. XVII, el Teatre Principal ha estat un edifici emblemàtic de la ciutat, protagonista de molts esdeveniments de la història de la ciutat on es feien espectacles com òperes, concerts, balls i exhibicions de frontó i pilota basca, però també se celebraven actes de gran repercussió social i econòmica com l’acte de concurs de creditors de les primeres línies fèrries d’Espanya, reunions del POUM durant la guerra civil i espectacles de suport a les forces combatents. 

Així doncs, la nova etapa del Teatre Principal és una bona notícia per la ciutat, ja que l’edifici mantindrà el seu ús cultural original i s’obrirà encara més a la ciutadania amb la voluntat de continuar sent part del dia a dia dels veïns i veïnes i del seu entorn.

NO T'HO PERDIS: Nadal 2021 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat