Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Manifestació LGTBI Barcelona
FOTO: ShutterstockManifestació LGTBI Barcelona

El Vaticà pren una decisió històrica que permetrà als sacerdots beneir parelles homosexuals

La mesura també inclou a divorciats que es tornin a casar i fins i tot parelles de fet

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

No passa cada dia que una institució tan tradicional com l'Església catòlica faci un pas endavant pel que fa al reconeixement de la comunitat LGTBI+. El papa Francesc ha aprovat dilluns una declaració que permetrà als sacerdots beneir les parelles homosexuals. La mesura no equipara aquestes unions amb el matrimoni i tampoc preveu cap ritual específic, però sí que planteja per primera vegada un reconeixent, encara que sigui bastant secundari.

El Vaticà canvia així de parer per plantejar que les parelles homosexuals "tenen dret a estar cobertes legalment". La mesura parla específicament del fet que "s'entén la possibilitat de beneir parelles en situacions irregulars i parelles del mateix sexe, sense validar oficialment el seu estatus ni alterar en cap manera l'ensenyament perenne de l'Església sobre el Matrimoni".

En la pràctica, aquesta declaració comportarà que els sacerdots puguin beneir una parella del mateix sexe, un matrimoni civil o, fins i tot, una parella de fet, una acció que no té efectes de sagrament, però que canvia els fins ara ferris plantejaments de l'Església en aquest aspecte. Queda molt camí a recórrer, però s'obre una porta que, sense reformular la doctrina de l'Església, permet acollir nous plantejaments i noves formes de relacionar-se amb un món més plural.

NO T'HO PERDIS: 8 llocs emblemàtics del col·lectiu LGBTI+ a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat