Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La revelació pop Jain desafia la gravetat a BCN en el seu últim videoclip

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Ho confessem, quan Barcelona surt en anuncis, pel·lícules o videoclips internacionals el cor se'ns eixampla. Ens sentim una mica més orgullosos de la nostra ciutat i ens falta temps per ensenyar-ho a familiars, amics i veïns. Tot i que Barcelona no és ni París, ni Roma ni Nova York i el seu currículum com a escenari de fons de pelis no és el més extens, a poc a poc va fent camí. Molts dies de sol, mar i muntanya, edificis singulars i alguna que altra facilitat han propiciat els rodatges per la ciutat. L'última aparició estel·lar ha sigut en l'últim videoclip de la cantant francesa Jain i el seu single 'Alright'.

L'artista ha tornat a confiar la direcció a Greg & Lio després de firmar magistralment els videoclips de 'Come', 'Makeba' i Dynabeat'. Verdaders genis de la postproducció, a través dels videoclips han marcat un segell propi i identificatiu basat en el joc de perspectives i el desafiament de la gravetat. Amb 'Alright' no abandonen l'estil i transformen escenaris icònics de la ciutat i rodalies a cop de ratolí. Amb aquest 'single' i videoclip la cantant francesa presenta el que serà el seu segon àlbum i ho fa amb un missatge poètic i d'alliberament de les rutines de cinc dones sense perdre el sentit de l'humor i la fantasia.

Nosaltres hem identificat fins a 9 localitzacions o elements diferents que ens són molt familiars.

1. L'edifici artista!

Possiblement sigui l'edifici més gravat després de les icones turístiques de la ciutat. Els seus colors i sobretot la seva estructura volumètrica han fet del Walden 7 de Taller d'Arquitectes un reclam per a publicitat i videoclips. Una joia quasi onírica que es troba a Sant Just Desvern.

Un dels accessos a l'edifici Walden 7

2. El trio inseparable

No passen desapercebudes per ningú i menys pel cinema i la publicitat. La Central Tèrmica de Sant Adria de Besòs, ara inactiva, s'ha quedat de teló de fons de la platja i de bastants films. En el videoclip de Jain canvien de color i tot. 

Xemeneies de la Central tèrmica de Sant Adrià de Besós

3. Primavera, Cruïlla, videoclips...

El Parc del Fòrum i la seva macro placa fotovoltaica s'emporten sempre totes les mirades, però en el videoclip de Jain es fa una excepció i es manipula la imatge amb l'aparició d'unes escales que no ens són gens familiars. O si?

Parc del Fòrum

4. Color ferro contenidor

El Port potser no és el lloc més bonic de la ciutat però les torres coloristes dels contenidors són una imatge que es repeteix en molts videoclips i pel·lícules. Jain s'hi mou amb una facilitat que a la resta de mortals no ens deixarien.

Port de Barcelona

5. Acció que passa un rodalies

Un dels trens més nostrats també té el seu instant fugaç en el videoclip. Prometem que ens hi hem trencat el cap però no hem aconseguit localitzar on és el punt on es grava. Apostes?

6. Aquest Calatrava no cau, es grava

Últimament els projectes de Calatrava ocupen més titulars pels seus errors tècnics que per la seva bellesa i espectacularitat. Si hi ha una obra que ha firmat i que gaudeix de bona fama mediàtica és la Torre de Comunicacions de Montjuïc o Torre Caltrava. Jain no la deixa escapar i inclou una de les icones de les Olimpíades del 92 en el seu nou videoclip.

Torre Calatrava i llums de l'Anella Olímpica

 7. També som ciutat de rius

Ho confessem, tant podria ser la llera del riu Besòs com del riu Llobregat. Pel cas us recomanem no fer el que fan les protagonistes del videoclip. 

8. Que mona Badalona!

Les lletres de la fàbrica d'Anís del Mono de Badalona i la placa fotovoltàica del Parc del Forum han delatat que es tracta del passeig de la platja de Badalona. Hauran provat l'anís més famós de Catalunya?

9. Videoclip del Virolai, ja!

Shakira ja va ficar la serra més peculiar de Catalunya de fons en el videoclip de 'Empire' i ara Jain no ha volgut ser menys. Ho fa de peu sobre un cotxe i no sembla pas preocupada per caure. S'haurà encomanat a la moreneta i el seu Virolai? Per cert, per quan un videoclip com Déu mana d'un dels himnes de Catalunya?

Ens han quedat en el tinter alguna platja, terrassa o mural però n'estem segur que sabràs de quin lloc es tracta. Et deixem el videoclip complet perquè facis les teves apostes, mentre escoltes una de les revelacions del pop europeu. 

Últimes notícies

    Publicitat