Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els 300 llibres que hauries de llegir abans de morir segons 'On the Road'

La llibreria més salvatge i beat de Barcelona proposa aquesta llista entre les seves interminables iniciatives culturals

Escrit per
Aitana Palomar
Publicitat

Existeixen pocs llocs com ‘On the Road’, la llibreria barcelonina de 30 metres quadrats situada en el número 14 del carrer de Verdaguer i Callís a l'interior de la qual aflora l'escena més beat, salvatge i literària de la ciutat. Ángel Tijerín, propietari i cor bategant de la llibreria, va aventurar-se a crear aquest espai fa gairebé 5 hiverns, després d'haver treballat durant 9 anys en la ‘Formiga d’Or’.

‘On the Road’, anomenada així en homenatge a la icònica novel·la de Kerouac (‘A la carretera’), encarna la viva essència de la generació d'escriptores i escriptors estatunidencs que van decidir recórrer el país en la dècada dels 50, enfrontant-se a les normes i dificultats de la seva època, i que van desenvolupar un nou corrent cultural i intel·lectual.

Amb la mateixa força i inconformisme implacable s'ha imposat aquesta llibreria als reptes del 2020. Des que es va declarar l'estat d'alarma, no ha passat ni una setmana en la qual l'Ángel no llancés una nova proposta cultural: poesia en directe, el famós auto-Sant Jordi, recomanacions de lectures, debats, anuncis de futurs clubs nocturns, llibres a domicili i altres sorpreses.

Una de les iniciatives més seguides han estat els ‘300 llibres que hauries de llegir abans de morir’, una llista que l'Ángel va començar a compartir a través del compte d'Instagram de la llibreria el 13 de maig i en la que ja ha publicat 171 títols.

Ver esta publicación en Instagram

Recomendación 129 de 300 libros que hay que leer antes de morir, El rumor de la montaña de Yasunari Kawabata, El anciano Ogata Shingo no consigue ganarse ni el amor ni el respeto de sus hijos, pero sin embargo puede oír el rumor de la montaña. Como cabeza de familia, le preocupa la decadencia moral de sus descendientes. Shuichi está casado con la maravillosa Kikuko pero le es infiel y tiene un hijo con otra mujer; Fusako vuelve a la casa paterna con sus dos hijos tras haberse divorciado de un marido drogadicto. Bajo la fina capa de la vida familiar, cada uno de sus miembros vive, en solitario, su drama, luchando en unas ocasiones contra el amor y en otras, contrala muerte. #librosquehayqueleerantesdemorir @australeditorial

Una publicación compartida de Libreria On the Road (@libreriaontheroad) el

Començant amb ‘La meva família i altres animals’ de Gerald Durrell i arribant, per ara, a ‘El rumor de la muntanya’ de Yasunari Kawabata, la selecció recull clàssics imprescindibles com ‘Orlando’ de Virgínia Woolf, ‘El Gran Gatsby’ de Fitzgerald o ‘Madame Bovary’ de Flaubert, llibres crítics com a ‘Dones, raça i classe’ d'Angela Davis, novel·les actuals com ‘Res no s'oposa a la nit’ de Delphine de Vigan, històries de la infància com ‘Contes d'Andersen’ i, per descomptat, poesia, com els meravellosos Veinte poemas de amor y una canción desesperada’ de Neruda.

I ‘On the Road’ no acaba aquí. Aquesta mateixa setmana, en la llibreria han aparegut un conjunt de provetes en les quals l'impredictible llibreter ha guardat poemes del seu llibre ‘Vida’. Els més curiosos poden acostar-se per a comprar-ne una, triant entre els suggeridors títols pegats en l'exterior del flascó: ‘Perill’, ‘Escales’, ‘Càpsula’ o ‘Àvia’.

També ha començat un altre projecte tan apassionat com extraordinari. Amb un rotllo de paper en blanc i una màquina d'escriure blava, l'Ángel ha proposat fer un homenatge beat i re-escriure al complet ‘On the Road’ en un tèlex de 36 metres. “Vine't quan vulguis, amb una cervesa o un whisky, i a escriure!” —ha anunciat l'Ángel a Instagram— “Et vens? No hi ha pressa, només ganes de viure”.

Així és ‘On the Road’, moltes ganes i molta vida. Com diu el llibreter: Et vens? Anem? Aneu?

 

NO T'HO PERDIS: Beyoncé sorprèn amb l'inesperat videoclip d''Already'

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat