Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Metro de Barcelona
Foto: Shutterstock

Els 5 transbords més llargs i més curts de Barcelona

Els passadissos eterns i els més agradables de les estacions de metro, tren i ferrocarrils de Barcelona

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

Tothom ha patit els transbords de metro o de tren. Hem maleït aquell passadís etern entre dues línies quan arribàvem tard a algun lloc. Però també hem agraït les cintes o les escales mecàniques que et transporten sense cap mena d'esforç al nostre esperat destí. Per tenir en compte quan heu de caminar més de pressa o més lent, hem decidit fer una llista d'aquells transbords amb més minuts caminant de separació i aquells més curts. Aquesta classificació ha estat creada gràcies a un mapa realitzat per l'associació de Promoció del Transport Públic, que ha agrupat tots els serveis de transport de Barcelona i ha afegit el temps de transbord i de viatge de cada un. 

Mapa de temps de viatge en línia i transbordaments
Foto: Promoció del Transport PúblicMapa de temps de viatge en línia i transbordaments

  

Els 5 transbords més llargs

1. Passeig de Gràcia (L3 - L4/L2)

El transbord entre la línia 3 i la línia 4 i 2 es fa a través d’un passadís etern. Bé, etern: concretament de 260 metres. En total, són uns vuit minuts. No s’acaba mai, té el sostre baix i durant l’estiu la temperatura de l’espai és insuportable. La causa d’aquest "corredor de la mort" és un pàrquing subterrani construït el 1967, aquest va impedir que l’enllaç entre la línia groga i la verda tingués el camí més curt. 

2. Sants Estació (L3/L5 - Rodalies) 

La principal estació de Barcelona, a part d’oferir serveis com Renfe i Rodalies, també té dues línies de metro. Al ser tan gran hi ha molta diferència per fer un transbord. Si vols anar de la línia blava a la vermella, són quatre minuts caminant, però si just arribes de servei de Rodalies o la Renfe i vols agafar el metro per moure’t per la ciutat, són vuit minuts de transbord. 

3. Plaça de Sants (L1 - L5) 

El tercer lloc se l’endú el transbord de la línia vermella a la línia blava, amb una durada de cinc minuts. No es tracta d’un passadís inacabable, sinó d’un munt d’escales amunt i avall, a més del mal estat de l’andana de la línia blava direcció Cornellà Centre, plena de forats. 

4. Plaça d’Espanya (L3 - L8)

L’estació, ubicada a una de les places més emblemàtiques de la ciutat, agrupa tres línies de metro, serveis de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Rodalies. El trajecte entre la línia 1 i la 3 ja fa la sensació de llarg, perquè cal caminar quatre minuts per recórrer-lo. Però no té res a veure amb els sis minuts entre la línia 8 (el ferrocarril metropolità integrat a la xarxa de metro) i la línia 3.

5. Plaça Catalunya (L3 - Rodalies)

La línia 3 és una de les protagonistes a l’hora de parlar dels transbords més llargs. En aquest cas es tracta d’una de les altres places més famoses de la ciutat, plaça de Catalunya. En total, hi ha sis minuts de transbord entre la línia verda fins a l’andana dels trens de Rodalies.

Els 5 transbords més curts

1. Paral·lel (L3 - L2) 

De la mateixa manera que la línia 3 té transbords eterns, també en té de molt i molt curts. És el cas de l’estació Paral·lel, on el transbord entre la línia groga i la línia verda dura un minut, gairebé és una teleportació com a la pel·lícula de Star Trek. 

2. Gorg (L-2 - L-10)

Apartada del centre de la ciutat i a Badalona, es troba aquest transbord entre la línia lila i l'L10, que dura un minut. A més, el transbord amb el tramvia també és de poca durada, dos minuts caminant. 

3. La Sagrera (L1 - Rodalies) 

L’estació de la Sagrera, ubicada a Sant Andreu, forma part d’un dels millors intercanviadors de la xarxa de metro, Rodalies i autobús interurbà. Per fer el transbord entre la línia vermella  i l’R4 i R1, només és un minut caminant.

4. La Pau (L2 - L4)

A prop del riu Besòs, hi ha l’estació La Pau, on el transbord entre la línia lila i la groga es pot fer solament en un minut.

5. Universitat (L2 - L1)

Sembla que la línia 2 és la protagonista dels transbords curts. Els altres trajectes curts estan més apartats de la ciutat, però aquest està a Plaça Universitat, just al centre. Per anar de la línia vermella a la lila, només hi ha dos minuts caminant.

NO T'HO PERDIS: Descobreix Barcelona en bicicleta

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciuta

 

Últimes notícies

    Publicitat